Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Les Vignes Oubliées

Les Vignes Oubliées, grundlagt af Jean-Baptiste Garnier, producerer eksklusive vine i et begrænset oplag - af ”solid kvalitet” ifølge Robert Parker

Kort om Les Vignes Oubliées

Les Vignes Oubliées (”de glemte vinmarker” – på dansk) blev grundlagt af den unge ønolog, Jean-Baptiste Garnier i 2008. Jean-Baptiste faldt for nogle gamle vinmarker i Saint-Privat omkring Terrasses de Larzac, som i dag regnes for at være det bedste område i Languedoc. På rekordtid er det lykkedes Jean-Baptiste Garnier, at skabe nogle eksklusive vine, i et meget begrænset oplag, af ”solid kvalitet” - som Robert Parker udtrykker det.

Les Vignes Oubliées
Les Vignes Oubliées

Les Vignes Oubliées' historie

“Les Vignes Oubliées” betyder de glemte vinmarker på dansk. Jean-Baptiste Garnier, en ung ønolog, som tidligt blev forelsket i nogle meget gamle, lidt forsømte vinmarker i Saint-Privat i området Terrasses de Larzac i Languedoc. Jean-Baptiste har i en årrække arbejdet for Olivier Jullien fra Mas Jullien, og han fik i starten hjælp af Olivier, men han laver nu vinen på egen hånd. Hele projektet skal ses som et led i ”genopdagelsen” af Terrasses de Larzac, som et af de allerbedste terroirs i hele Languedoc, samt fokus på de meget gamle vinstokke som findes i små, højtbeliggende parceller i området, ofte beplantet i terrasser.
+ læs mere

Vinifikation i hule

Druene håndhøstes natruligvis og vinficeres i en naturlig hule, hvor vinen gærer på ståltank ved hjælp af vildgær og derefter lagrer i ”demi muids” dvs. 600 liter fade og Bordeaux fade. Der er tale om en meget begrænset produktion på få tusinde flasker.
Les Vignes Oubliées