Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Kono

Kono er en af New Zealands førende ’Top-Value’ producenter, der laver vine efter bæredygtige principper med tårnhøje ratings (96P).

Kort om Kono

Kono blev grundlagt i 1998, og er den første vingård ejet af New Zealands indfødte Maori-folk. Vingården ligger i Awatere-dalen i Marlborough distriktet på New Zealands sydligste ø. Kono er en af landets førende ’Top-Value’ producenter - samt økologisk certificeret. De operer med et stort socialt ansvar og har fokus på bæredygtig vinproduktion. Kono har allerede opnået et hav af udmærkelser – bla. en 97P rating og Platinum-medalje af Decanter.

Kono
Kono

Vinhusets historie

Kono blev grundlagt i 1998 og er den første vingård ejet af New Zealands indfødte Maori folk. Vingården ligger i den nordlige ende af New Zealands sydligste ø i den smukke Awatere dal i Marlborough. Druerne til vinene høstes fra marker som er certificeret bæredygtigt vinbrug i Marlborough og Nelson. Kono ejer selv en stor del af markerne men samarbejder også med lokale druedyrkere. Med Maoriernes store viden om deres land og jord, som er givet videre gennem generationer, lykkedes det at lave vine med en ren, ekspressiv frugt og personlighed. New Zealands kølige klima og dygtige vinmagere kan noget særligt - nemlig at levere fremragende ekspressive og lette vine, der kan nydes med det samme og eller nydes til et bredt udvalg af retter. Netop det faktum har bidraget til den store succes vinene har nydt over hele kloden. Landets varierende klima og jordbundsforhold fra nord til syd og dets mange vinområder, har gjort det muligt at dyrke mange forskellige druesorter med succes - især Sauvignon Blanc og Pinot Noir.
+ Vis hele beskrivelsen

På Wine Spectators '100 Top Values' liste

Resten af verden har kun for relativt nyligt fået øjnene op for New Zealands fremragende vine. Gennembruddet kom især da Greywackes berømte winemaker, Kevin Judd, arbejdede hos legendariske Cloudy Bay, og satte Sauvignon Blanc fra Marlborough på vin verdenskortet. De mest berømte vine på Pinot Noir og Sauvignon Blanc er heller ikke ligefrem billige, men New Zealand blev berømt på at lave top value vine og Kono er et af de bedste vinerier til lige netop det! Bl.a blev deres Sauvignon Blanc udvalgt blandt kun 3 New Zealandske vine til Wine Spectators '100 Top Value' liste i 2015.
+ Vis hele beskrivelsen
Kono