• Fri fragt hele ugen!
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Jim Barry

Jim Barry er en australsk topproducent, der blev kåret som ”Winery of the Year 2020” af Halliday. James Suckling har flere gange tildelt Jim Barry 99P - og hans vine var blandt "Top 100 Wines 2020"!

Kort om Jim Barry

Jim Barry er en familieejet vingård, der ligger i Clare Valley i det sydlige Australien. Jim Barry har om nogen været med til at sætte australsk vin på verdenskortet med kultvinen "The Armagh". Jim Barrys vine nogle af de mest anerkendte vine, der produceres i Australien. Hele tre gange har Jim Barry opnået 99P af James Suckling - og senest blev vingården kåret som ”Winery of the Year at the 2020” af Halliday Wine Companion Awards.

Jim Barry
Jim Barry

Vinhusets historie

Jim Barry var den første uddannede Winemaker i Clare Valley. Det er meget få navne i den australske vinhistorie, som giver genklang og har haft stor betydning for australsk vine, på samme måde som Jim Barry har. Jim Barry Wines er en familieejet vingård der ligger i Clare Valley i South Australia. Vingården blev grundlagt i 1959 af Jim Barry, som var pioner i den australske vinindustri og med sin uddannelse i ønologi blev han den første uddannede og kvalificerede vinproducent i Clare Valley. Barry familien mener, at den gode vin skabes på vinmarkerne, derfor er det vigtigt for dem, at eje deres jord selv, så de har kontrol over modningsprocessen. Dette giver dem mulighed for at udvikle enkeltstående kvalitet og smag, som bevares under vinfremstillingen. Jim Barry har vinmarker i hele Clare Valley, som er et af Australiens ældste vinproducerende områder. Den unikke kombination af geografi, geologi og klima resulterer i et terroir, der er perfekt til fremstilling af vin i verdensklasse. Kombinationen af varme dage og kølige nætter i vækstsæsonen giver gunstige betingelser for de druesorter, som Jim Barry dyrker i området. Jim Barry er utrolig dygtig til at udnytte disse parametre til skabe vine i verdensklasse kvalitet.
+ læs mere

En bred portefølje af vinmarker

Siden dannelsen i 1959 har Barry-familien arbejdet for at etablere en portefølje af vinmarker i Clare Valley og Coonawarra, som skaber druer til unikke vine fyldt med flere aspekter og tydelig terroir-bevidsthed. Jim Barry har været med til at sætte Australien på verdenskortet med kult-vinen “The Armagh”, som er en af de mest anerkendte Australske vine.
Jim Barry