Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Famille Isabel Ferrando - St.-Préfert

Isabel Ferrando er de største personligheder i Châteauneuf du Pape. Hendes vine fra Domaine Saint-Préfert har vundet 100P hos Robert Parker - og ligger nr. 1 på ’Southern Rhône Report 2020’!

Kort om Famille Isabel Ferrando - St.-Préfert

At Isabel Ferrando skulle producere vin, lå ikke i kortene. I 2002 overtog hun Domaine Saint-Préfert, efter en længere karriere i bankverdenen. Med hjælp fra de allerbedste, bla. Philippe Cambie og især Henri Bonneau, lykkedes det Isabel Ferrando at få kultstatus. Og selvfølgelig, de magiske 100P fra både Robert Parker og Jeb Dunnuck! Hendes økologiske topvine er i dag samlerobjekter og hører til blandt Robert Parkers absolutte yndlingsproducenter.

Famille Isabel Ferrando - St.-Préfert
Famille Isabel Ferrando - St.-Préfert

Superstjerne i Châteauneuf

Isabel Ferrandos vin, SnP F601 lå nr. 1 ud af 300 vine med 98P Robert Parker i ’Southern Rhône Report 2020’, og fremgik derfor også i "TOP 100 WINE DISCOVERIES 2020" af Robert Parker.

Isabel Ferrando købte Domaine Saint-Préfert i 2002 og er på rekordtid blevet en superstjerne i Châteauneuf-du-Pape. Det lå ikke ligefrem i kortene at Isabel skulle blive vinmager. Før arbejdede hun i en bank i Avignon, og på det tidspunkt vidste hun intet om vinproduktion. Men efter at have læst en bog om Rhônedalen og dens vine, blev hun så fascineret, at hun drog til Châteauneuf-du-Pape for at besøge producenterne og smage deres vine! Da hun kom hjem meddelte hun sin mand at hun ville være vinmager. Det var han med på og Isabel begyndte på en uddannelse i vin på universitetet i Suze- la-Rousse.

Efter studierne var Isabel dog klog nok til at vide, at hun ikke vidste alt om vin, og hun søgte derfor råd hos nogle af de mest talentfulde producenter i det sydlige Rhône, såsom Raspail-Ay. Særligt én vinmager blev hendes forbillede og nøglen til hendes succes: den store Henri Bonneau, som er kendt for sin terroir-drevne, ikke-interventionistiske tilgang og for at holde en lav profil trods vinanmeldernes begejstring for hans vine.

I 2002 købte hun det noget nedslidte Domaine Saint-Préfert i Chateauneuf du Pape med 13,2 hektar meget gamle vinstokke; alle i lieux-dit Les Serres, syd for landsbyen Châteauneuf. Isabel blev kastet ind i ilden med den svære årgang 2003 som sin første, men bestod med bravour og hendes ry for fremragende vine, er kun vokset for hver årgang siden da.

+ Vis hele beskrivelsen

Feminin elegance fra ældgamle økologisk dyrkede vinstokke

Domænet har i dag 32 hektar og mange af dem er 60-100 år gamle vinstokke. Nogle af de gamle stokke er de oprindelige Mourvèdre-vinstokke, som blev plantet i 1920'erne. De gamle vinstokke giver helt naturligt  et lavt høstudbytte (25-35 hl/ha) af særligt koncentrerede druer.

Saint-Préfert driver Isabel sammen med sin mand og datter. I 2004 skabte hun Domaine Isabel Ferrando, og når man spørger hvorfor, er svaret meget kontant: "Fordi jeg er feminist... Jeg ville lave noget for mig selv".

Isabel laver kun én vin under Domaine Isabel Ferrando; Cuvée Colombis, en Châteauneuf-du-Pape på 100% Grenache fra gamle vinstokke, der forener tre berømte terroirs i Châteauneuf-du-Pape: Colombis (sand), Crista (sand og 'safres') og Roues (rød lerjord).

+ Vis hele beskrivelsen
Famille Isabel Ferrando - St.-Préfert
Famille Isabel Ferrando - St.-Préfert

Bæredygtighed

Isabel har fra start af dyrket markerne efter økologiske og sågar biodynamiske principper. Siden 2013 har markerne endda været certificeret økologiske.

De håndhøstede druer gæres udelukkende med naturligt forekommende vildgær, og fra 2009 er druerne blevet helklasefermenteret helt uden afstilkning. Med mere vibrerende, levende vine, friskere og mere lav-alkoholiske vine som resultat.

Vinene lagres på en blanding af cementtanke og egetræsfade, fortrinsvis de mindre demi-muids (600L egetræsfade) frem for foudres (store trækar), hvilket er en kærkommen afvigelse fra "klassisk" praksis i Chateauneuf du Pape. Isabel forstår at forbinde det traditionelle med det moderne og feminine, hvilket giver vidunderlige elegante og rene vine der samtidigt har en bemærkelsesværdig kompleksitet.

+ Vis hele beskrivelsen