Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Familia Fernandez Rivera

Familien Fernández Rivera ejer vingårdene Condado de Haza, Dehesa la Granja og Pesquera. Tilsammen råder de over de mest eftertragtede vinmarker i Ribera del Duero!

Kort om Familia Fernandez Rivera

Familien Fernández Rivera står bag nogle af Spaniens absolut bedste vine! Grundlæggeren Alejandro Fernández fik først ducces med vingården Pesquera, da det lykkedes ham at erhverve sig de første vinmarker i 1980'erne. I dag anses familien for at være de ukronede konger af Ribera del Duero, da de var med til at grundlægge Ribera del Duero-appellationen. Fernández Rivera står bag de prisvindende vingårde; Condado de Haza, Dehesa la Granja og Pesquera.

Familia Fernandez Rivera
Familia Fernandez Rivera

Vinhusets historie

I løbet af 1970erne og 1980erne etablerede Alejandro Fernandez sig med kolossal succes i Ribera del Duero, med to vingårde Pesquera og Condado de Haza og flere hundrede hektar af distriktets bedste vinmarker. I 1998 satsede han igen stort, og erhvervede Dehesa la Granja-ejendommen, som ligger i et område syd for Ribera del Duero. Her kaldes vinen: Vino de la Tierra, som betyder landvin. Den uprestigiøse titel skræmte ikke Alejandro Fernandez, for hans analyser viste, at der kunne dyrkes vin i verdensklasse på markernes 100 årige vinstokke. Kongen af Ribera del Duero Alejandro omtales ofte som kongen af Ribera del Duero - dels fordi han er en stor drivkraft bag regionens succes og dels et kærligt kaldenavn i familien, da Alejandro udelukkende fik døtre, og alle døtrene fik også kun døtre, så han var så at sige enlig konge i familien. Vineksperter regner ham for en af Spaniens vigtigste vin-personligheder. Takket være hans uafbrudte fokus på kvalitet, har han gang på gang hamret nye milepæle i den spanske vinhistorie. Han fremstår i dag som Ribeira del Dueros Grand Old Man, manden bag legenden Pesquera. Døtrene driver ånden videre Alejandros mål og midler var simple. Han ville lave vin i verdensklasse, udelukkende baseret på Spaniens nationaldrue, Tempranillo. Hans vigtigste middel var, og er endnu den dag i dag, de bedste druer fra de bedste marker med ældgamle vinstokke. Døtrene driver i dag vingården videre i samme ånd som deres far.
+ Vis hele beskrivelsen

Pesquera, Condado de Haza og Dehesa la Granja

Pesquera - Ikonvinen Hele eventyret begyndte i 1972 da man grundlagde Pesquera-vingården. Den gang lå det meste Ribera del Dueros vinindustri i ruiner, og mange vingårde modtog landbrugsstøtte til at omlægge deres dyrkning fra druer til f.eks. rødbeder (!). Derfor kunne Familia Fernandez Riviera erhverve selv de allerbedste marker med urgamle vinstokke for en slik. I dag råder Pesquera-vingården over mere end 200 hektar af de fineste marker i Ribera del Duero, som leverer råmaterialet til nogle af Spaniens mest feterede vine og Pesquera er i dag et ikon for spansk vin i verdensklasse. Condado de Haza I midten af 1980'erne lykkedes det Familia Fernandez Riviera at erhverve 80 hektar marker ved byen Haza, og disse marker havde så unikke egenskaber, at de besluttede at grundlægge en ny vingård; Condado de Haza. Dehesa la Granja I 1700-tallet var Dehesa la Granja en af Spaniens mest imponerende vingårde, med flere hundrede hektar vinmarker og fantastiske underjordiske kældre. Sidenhen blev ejendommen omlagt til opdræt af tyre til landets tyrefægtningsarena, men nogle af de oprindelige vinstokke voksede endnu på markerne, da Alejandro overtog ejendommen. De ældste vinstokke er mindst 100 år gamle, og de yder nogle ekstremt koncentrerede vine.
+ Vis hele beskrivelsen
Familia Fernandez Rivera