Mandag-Fredag: 9-18 | Lørdag: 10-15 | Søndag: lukket
El Enemigo Wines

El Enemigo Wines

Et hus i verdensklasse med stærke rødder til Catena! El Enemigo er en af de højest-ratede vingårde i Argentina - og har 100P Winemaker, Alejandro Vigil fra Catena tilknyttet.

Kort om El Enemigo Wines

El Enemigo opstod i et samarbejde mellem Adrianna Catena (Nicolas Catenas yngste datter) og Alejandro Virgil, chef winemaker hos Catena og blandt Decanters Top 10 Best Winemakers i Sydamerika. El Enemigo er kendt for deres verdensklasse Cabernet Franc og Malbec, der gentagende gange scoret både 98 og 99 point ved James Suckling. Derudover har El Enemigo været blandt de bedst anmeldte argentinske vine i Robert Parker's The Wine Advocate 2016

El Enemigo Wines
El Enemigo Wines

Vinhusets historie

El Enemigo Wines ejes af, Adrianna Catena og Chief Winemaker Alejandro Vigil. Adrianna Catena er historiker, og den yngste datter af det anerkendte vinmager-par Nicolas og Elena Catena, og Alejandro Vigil er Chief Winemaker på Bodega Catena Zapata. De har begge et ønske om at gå tilbage i tiden, til der hvor de første europæiske immigranter kom til Mendoza med ønsket om at producere vin af samme høje kvalitet, eller endnu bedre, som man gjorde i Europa på daværende tidspunkt. Alejandro Vigil har haft hele 17 vine på Vivinos verdens topliste, som er mere, end nogen anden vinmager før har haft. Et særligt kendetegn som gør sig gældende i Alejandros vine er, at han søger efter at finde mineraliteten frem i hver af de enkelte vine, fra de enkelte marker. Kampen mod den indre fjende El Enemigo betyder “fjenden”, og meningen med dette navn hentyder til, at mange store resultater kan opnås ved at kæmpe mod ens egen indre fjende. Vinen skal ses, som en hyldest til sejren over den indre fjende, og derudover som en hyldest til de første argentinske vinbønders arbejde på markerne.
+ Vis hele beskrivelsen

High Altitude wines – vine fra højlandet ved foden af Andesbjergene

El Enemigo Wines ligger i Piedemonte al Sur ved foden af Andesbjergene i Lújan de Cuyo i Mendoza, midt i hjertet af de bedste vinområder i Mendozas højland. Her laver Alejandro verdensklasse vine på druer fra nogle af de højest beliggende vinmarker i verden. Cabernet Franc og Malbec i verdensklasse - 100P fra Robert Parker! Alejandro har en særlig kærlighed for Malbec og Cabernet Franc, som han har skabt unikke resultater med gennem årenes løb. Allerede med 2012 årgangen strøg prestige enkeltmarksvinen Aleanna Gran Enemigo Gualtallary Single Vineyard til tops som højst anmeldte argentinske vin i Robert Parker’s The Wine Advocate 2016 med hele 98+ point, og årgang 2013 har fået de magiske 100P, som første argentinske vin, sammen med 2016 Catena Zapata.
+ Vis hele beskrivelsen
El Enemigo Wines