Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Dominio de Punctum

Familieejede Dominio de Punctum laver biodynamisk og økologisk pionervin fra det centrale Spanien.

Kort om Dominio de Punctum

Spansk vin fra de centralspanske højder stormer frem. Så mens vi venter på det næste kommercielle gennembrud fra det centralspanske, kan vi nyde pionerånden og de lave priser. Søskendeflokken Jesús, Ruth og Cristinas familieejede Dominio de Punctum tør nemlig kaste sig ud i det veganske, det biodynamiske, orangevinen og kan gøre det til foræringspriser. Så længe det varer!

Dominio de Punctum
Dominio de Punctum

Vinhusets historie

Dominio de Punctum laver eksperimenterende spansk vin og har gjort det siden 2005. Vinhuset er 100% familieejet og styres af søskendeflokken Jesús, Ruth og Cristina. Hvor deres økologisk og biodynamisk certificerede vinmarker længe har været i familiens eje, realiserede de tre først deres vinøse drømme i 2005 og producerede her sine første vine til salg. Siden da har familien ekspanderet til 200 hektar. Men størrelsen af vingården til trods, er familien lykkes med at gøre hele sin produktion misundelsesværdigt bæredygtigt. Med økologisk og biodynamisk certificering, med vegansk vinproduktion, med genbrug af vand og energi fra vedvarende energikilder. Resultaterne taler for sig selv. Med 68 internationale anerkendelser følger kvaliteten lige i hælene på familiens store ambitioner for deres bæredygtige udvikling.
+ Vis hele beskrivelsen

Vine fra det centrale Spanien

Spansk vin fra højderne i det centrale Spanien. Dominio de Punctums gamle familieejede marker ligger i Cuenca i det centrale Spanien. Nærmere betegnet Castilla-La Mancha. Et område traditionelt begrænset til masseproduktion og bulkvin, men også et område med gamle, nærmest forsvundne marker. Senest så man med den himmelstormende succes for Sierra de Gredos, bjerg-Grenache og kultproducenter som Comando G, hvilke hemmeligheder de spanske højder gemmer på. Markerne ligger helt oppe i 800 M.O.H. Så hvor markerne om dagen ligger badet i sol og er blandt Spaniens varmeste områder, falder temperaturerne drastisk om natten. Man sikrer sig herved en flot balance mellem friskhed og modenhed og en intens aromatisk profil. Men ser ikke meget regn på disse kanter, men jordbunden domineres af ler og kan holde på vandet. Så selvom druestokkene skal kæmpe for at overleve, klarer de den og giver intenst smagende og duftende druer. Mens vi venter på den næste store succes fra det centralspanske, kan vi nyde pionerånden og de lave priser. Man tør kaste sig ud i det veganske, det biodynamiske, orangevinen og kan gøre det til foræringspriser. Så længe det varer!
+ Vis hele beskrivelsen
Dominio de Punctum
Dominio de Punctum

Bæredygtighed

Dominio du Punctum går hele vejen og har som mål at opnå et 'Carbon Neutrality Certification'. Men Dominio du Punctum har trods de ambitiøse målsætninger nu fra starten været en bæredygtig produktion. De vigtigste tiltag har været: • Økologisk og biodynamiske certificering • Veganske vine • 100% af al energi kommer fra vedvarende energikilder • 100% af al genbrugelig vand genbruges • Solceller installeret på vingård bidrager med 370,420 kWh pr. år.
+ Vis hele beskrivelsen