Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Domaine Thevenot Le Brun

Et bemærkelsesværdigt fund. Prisvenlige Bourgogne vine fra hjertet af Côte d'Or.

Kort om Domaine Thévenot-Le-Brun

Hautes-Côtes de Nuits er en appellation der i mange år har fløjet under radaren, vinmarkerne ligger blandt andet på skråningerne over 1. Cru og Grand Cru vinmarkerne i Nuits-Saint-Georges og Vosne Romanée.

Domaine Thevenot Le Brun
Domaine Thevenot Le Brun

Best Buy Bourgogne

Decanter Magazine "The quality levels have never been higher in the Hautes Côtes" Hautes-Côtes de Nuits skråninger er, efter Burgundiske forhold, stejle og vender mod syd sydvest hvilket giver maksimal soleksponering. Jordlaget på toppen af skråningerne er tyndt, så vinstokkene har måtte sætte dybe rødder ned igennem klippegrunden for at hente næring, dette bidrager med kompleksitet i vinene. Domaine Thevenot Le Brun ligger i Marey-lès-Fussey, tæt på Nuits-Saint-Georges. Familien har vinmarker i 3 appellationer Hautes Côtes de Nuits, Hautes Côtes de Beaune and Bourgogne Aligoté. Disse dækker 28 hektar der alle er beliggende tæt på vingården.
+ Vis hele beskrivelsen

Vinhusets historie

I dag styres vinproduktionen af Nicolas Thévenot der originalt er uddannet hydrologisk ingeniør, men valgte vinbranchen i stedet og tog over efter sin far i 2009, han er 5. generation på vingården. Nicolas Thévenot fermentere sine vine med den naturlige gær og lader ikke temperaturen i gæringstankene overstige 20° hvilket giver en mørkere mere intens kølig frugt. Alt efter årgang lagres vinene på 50% nye eller brugte franske egetræsfade i 6-12 måneder.
+ Vis hele beskrivelsen
Domaine Thevenot Le Brun
Domaine Thevenot Le Brun

Bæredygtighed

Alle Domainets marker er bæredygtigt dyrket med planer om at blive certificeret økologiske i den nærmeste fremtid.