Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Domaine Steve Millet

Domaine Steve Millet producerer Sancerre og Menetou-Salon-vine med udgangspunkt i terroir.

Kort om Steve Millet

Familien Millet har skabt fabelagtige Sauvignon Blanc og Pinot Noir vine i Sancerre og Menetou-Salon gennem 5 generationer, hvilket har skabt et bagkatalog af viden om vinproduktion og forståelse for terroir, som man ikke kan læse sig til – erfaring som kun kan videregives fra generation til generation. Vinstilen er klar, klassisk, rank med fokus på afspejling af det værdifulde, mineralrige terroir.

Domaine Steve Millet
Domaine Steve Millet

Vinhusets historie

Domaine Steve Millet er beliggende i byen Bué, få kilometer fra Sancerre. Ejendommen har været i familiens eje gennem de sidste fem generationer. Vinmarkerne strækker sig over 24 hektar fordelt på Sancerre og Menetou-Salon, hvoraf 80% er beplantede med Sauvignon Blanc og de resterende 20% med Pinot Noir. Jorden bearbejdes med respekt med minimal intervention for at fremhæve terroir-præget vinene. Domaine Steve Millets dybdegående kendskab til terroiret er det, der adskiller denne producent fra alle andre. Denne værdifulde erfaring og kendskab afspejles tydeligt i vinene. Druerne udvælges nøje, og hver enkelt parcel høstes separat, ligesom druerne fra hver parcel mark gennemgår separate vinfremstillingsprocedurer.
+ Vis hele beskrivelsen

Verdensklasse terroir

Regionerne Sancerre og Menetou-Salon er beliggende i det øvre Loire, hvor de fleste skråninger er vestvendte. Undergrunden består af mere end 500 udslukte vulkaner, som gennem millioner har skabt en jordbund, der primært består af kalk, marmor, granit, limsten og flint. Klimaet er tempereret og har indflydelse dels fra atlanterhavskysten og dels fra fastlandet, hvilket betyder korte, varme somre og lange, kolde vintre. De bedste skråninger er hermed sydvendte, der sikrer perfekt modning af druerne. Tidlig forårsfrost er en årlig trussel.
+ Vis hele beskrivelsen
Domaine Steve Millet
Domaine Steve Millet

Sancerre vs Menetou-Salon

Sammenligningerne mellem Menetou-Salon og Sancerre synes uundgåelige. Sauvignon Blanc er den regerende druesort i begge regioner. Fordi begge regioner deler jordtyper og klimaforhold, har vinene lignende stilistiske udtryk. Menetou-Salon er beliggende sydvest for Sancerre, og er en del mindre. Selvom Menetou-Salon ikke er lige så kendt, som sin nabo, er producenter som Steve Millet hurtigt ved at skabe et omdømme og sprede kendskabet til de fantastisk sprøde, forfriskende Sauvignon Blanc-vine, som Menetou-Salon kan tilbyde – med stor value-for-money.
+ Vis hele beskrivelsen