• Gratis fragt fra 399 ,-
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Domaine Pierre Gelin

Domaine Pierre Gélin laver kultvine fra Fixin og Gevrey med druer fra nogle af de bedste markbesiddelser i den nordlige Côte-de-Nuits.

Kort om Domaine Pierre Gelin

Domaine Pierre Gélin er kendt for sine kultvine. Det lille familiedrevet domaine ligger i den nordlige del af Côte-de-Nuits, hvor 2. og 3. generation i dag driver vingården med fast hånd. Pierre-Emmanuel (3. generation) arbejder efter at omlægge hele produktionen til at være økologisk. Domainet råder kun over 13 hektar, men til gengæld besidder de fantastiske 1. Cru-marker og en enkelt Grand Cru-mark, Chambertin Clos de Bèze.

Domaine Pierre Gelin
Domaine Pierre Gelin

Naturlig winemaking og topratings

Dette lille, familiedrevede domaine ligger i den nordlige del af Côte- de-Nuits i byen Fixin. Det er grundlagt i 1925 af Pierre Gélin, drives i dag af sønnen Stéphen Gélin og dennes søn Pierre-Emmanuel. Den sidstnævnte har arbejder efter at gøre hele vindyrkningen og produktionen så naturlig som muligt og med tiden overgå til at være økolologisk dyrket. Al overskudsmateriale fra vinmarkerne bruges således til kompost som spredes på markerne. Domainet råder over 13 ha., bl.a. Bourgogne Rouge, Fixin, Fixin 1.Cru, Gevrey-Chambertin, Gevrey-Chambertin 1. Cru og Grand Cru'en Chambertin Clos de Bèze. Vinfremstillingen er traditional og vinene lagrer i 20-22 måneder på franske egetrædfade. Der er fokus på terroir og frugt, så andelen af nye egtræsfade er forholdvis begrænset. Pierre-Emmanuel Gélin er perfktionist og intet overlades til tilfældigheder her.
+ læs mere