Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Domaine Perrot-Minot

Domaine Perrot-Minot har på få år opnået stjernestatus som én af Bourgognes absolut bedste producenter med 100P af Robert Parker.

Kort om Domaine Perrot-Minot

Domaine Perrot-Minot er en af de få Bourgogneproducenter der har fået 100P af Robert Parker, nemlig for sin 2005 Chambertin Clos de Beze – til sammenligning var det kun den legendariske Romanée Conti fra Domaine de la Romanée Conti (DRC) som fik samme rating. Ejer Christophe Perrot-Minot har med sin kompromisløse vinfremstilling løftet domainet op i den absolutte elite.

Domaine Perrot-Minot
Domaine Perrot-Minot

Stjernestatus!

Domaine Perrot-Minot har på få år opnået stjernestatus som én af Bourgognes absolut bedste producenter. Domainet kan dateres tilbage til midten af det 19. århundrede, men det overgik først til navnet Perrot-Minot, da Marie-France Merme gifter sig med Henri Perrot-Minot i 1963. I dag drives domainet af 4. generation Christophe Perrot-Minot. Domainet har altid hørt til blandt de velanskrevne domæner i Bourgogne, men det er først efter år 1993 hvor Christophe vendte hjem til gården, efter 7 års læretid som vinmager, at tingene for alvor tog fart. Christophe begynder at udvide porteføljen, først med druer fra små lejede parceller i Chambertin og siden med række fremragende parceller i Côtes de Nuits, og det lykkedes ham også at købe Domaine Pernin Rossin i Vosne-Romanée. Domainet ejer således 18 hektar af Bourgognes fineste marker i Gevrey-Chambertin, Morey-Saint-Denis, Chambolle-Musigny, Vosne-Romanée og Nuits-Saint-Georges. De indeholder bl.a. 7 Grand Cru’er: Chambertin Clos de Bèze, Chambertin, Mazoyères-Chambertin, Charmes-Chambertin, Mazis-Chambertin, Chapelle-Chambertin og Clos Vougeot.
+ læs mere

Naturlig og respektfuld dyrkning og vinifikation

Christophe stoppede med at bruge kunstgødning og herbicider i 1998, og arbejder i dag med stor respekt for naturen. Vinstokkene, hvoraf mange er over 100 år gamle, beskæres så de højest yder 6-7 klaser pr. stok og derudover tyndes der kraftigt ud i blad-væksten for at sikre optimal modenhed i druerne. Druerne håndhøstes, afstilkes (50-100% alt efter årgangen) og sorteres grundigt både i marken og i kælderen inden vinifikationen. Den endelige vin lagres på egetræsfade fra de berømte Tronçais og Bertrange skove i Allier i op til 18 måneder for Grand Cru vinene. Perrot-Minot anvender kun op til 30% nye fade for ikke at lade fadpræget dominere. Vinene bliver hverken filtreret eller klaret før aftapning, dette er for at bevare vinens aromaer bedst muligt. Det er ikke sandsynligt at finde rød Bourgogne fra Côte de Nuits, som har samme udsøgte friskhed og mineralitet som vinene fra Perrot-Minot. Vinene står knivskarpt og selv om priserne ligger i den pæne ende, er de hver en krone værd!
+ læs mere
Domaine Perrot-Minot