• Gratis fragt fra 399 ,-
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Domaine Olga Raffault

Domaine Olga Raffault er en økologisk og familieejet producent i Chinon, hjemsted for Loiredalens mest berømte Cabernet Franc vine.

Kort om Domaine Olga Raffault

Domaine Olga Raffault er en af de førende producenter i Chinon, hjemsted nogle af Loiredalens mest berømte Cabernet Franc vine. Chinon er en overset perle ude i verden – men elsket af franskmændene selv. Raffault praktiserer ”lutte raisonnée", dvs. at man primært bruger økologiske dyrkningsmetoder. Domainet er familieejet på 4. generation, og bliver stadig hyldet af vinanmeldere – fremgår gang på gang i Hachette des Vins (vinens Michelinguide).

Domaine Olga Raffault
Domaine Olga Raffault

Domaine Olga Raffaults historie

Chinon er mærkeligt nok ikke en ret kendt appellation i Danmark, men verdensberømt i Frankrig, og især i Paris. Domainet ejes af familien Raffault og den nuværende ejer, Sylvie Raffault, er 4. generation. Domainet råder over 24 hektar centreret omkring landsbyen Beaumont-en-Véron. De franske konger opholdt sig i middelalderen meget på deres slotte i Loiredalen og skulle selvfølgelig også bruge en del vin, hvoraf Chinon var en af de foretrukne.
+ læs mere

Forskellig terroir!

23 hektar er beplantet med Cabernet Franc og 1 hektar med Chenin Blanc. På marken er 3 forskellige terroirs at finde, de består af sandet/småsten, ler/flintesten og ler/kalk, hvilket giver mulighed for at producere frugtige vine med en meget elegant mineralitet.
Domaine Olga Raffault
Domaine Olga Raffault

Bæredygtighed

Cabernet Franc er nærmest eneherskende rødvinsdrue i denne del af Loiredalen. Alle druerne på Domainet håndhøstes, derudover bruger man kun økologisk gødning, og man tilstræber kun at anvende økologiske dyrkningsmetoder. Domaine Olga Raffualt er ikke certificeret som en økologisk procent, men dette kan der være flere årsager til!