Mandag-Fredag: 9-18 | Lørdag: 10-15 | Søndag: lukket

Domaine J et J Archambaud

Lille familie vingård i Vosne-Romanée med biodynamisk og økologisk drift.

Kort om Domaine J & J Archambaud

Denne lille familievingård på blot 5,5 ha i hjertet af berømte Vosne-Romanée har traditionelt solgt deres vine til restauranter i Frankrig, hovedsagligt i Beaune, Dijon og Paris. I de senere år har familien omlagt produktionen til certificeret økologisk drift og er blevet internationalt bemærket. Vosne-Romanée er hjemsted for nogle af Bourgognes mest berømte producenter og rummer 6 Grand Cru’er og nabokommunen Flagey-Echézeaux yderligere 2.

Domaine J et J Archambaud
Domaine J et J Archambaud

Vinhusets historie

Domaine J & J Archambauds historie går tilbage til den 9. september 1944, dagen hvor landsbyen Vosne-Romanée blev befriet af de frie franske styrker, heriblandt den unge François Gerbet, der forelskede sig i den lokale Suzette Sirugue, hvis familie havde dyrket vin i Vosne-Romanée i generationer. I 1946 overtog de en del af familien Sirugues vinmarker og grundlagde Domaine François Gerbet. Igennem årene har familien udbygget deres besiddelser for i dag at råde over lidt mere end 5 hektar i Vosne-Romanée, perlen i Côte-d'Or.
+ Vis hele beskrivelsen

Generations skifte

I begyndelsen af 2000´erne stiftede Marie-Odile Archambaud Gerbet, en af François’ døtre, firmaet J.J. Archambaud sammen med sin mand Jean-Pierre Archambaud og hendes sønner Jean-Philippe og Jean-Christophe. Dermed sikrede hun at Domainet kunne forblive i familiens eje, og forenklede det ellers notorisk skattemæssige svære franske generationsskifte. Domainet laver Echezeaux Grand Cru (fra en parcel kaldet ”Les Treux, vinstokkene plantet i 1930’erne), Vosne-Romanée 1. Cru “Les Petits Monts” (vinmarken grænser op til Richebourg og Cros Parantoux, vintokke fra 1933 og 1934), Vosne-Romanée “Aux Réas” (vinstokke fra 1947/48), Vosne-Romanée (flere parceller, beplantede mellem 1933 og 1983) og Bourgogne Hautes Côtes de Nuits, fra en parcel umiddelbart højere oppe end Nuits-Saint-Georges med vinstokke plantet i 1960.
+ Vis hele beskrivelsen
Domaine J et J Archambaud
Domaine J et J Archambaud

Biodynamik

I 2013 startede Domaine J & J Archambaud med at omlægge alle deres marker til økologisk produktion, størstedelen af deres marker er allerede certificerede økologisk af ECOCERT og de sidst tilkomne marker forventes at opnå denne status inden for et par år. Familien er overbevist om at denne fremgangsmåde giver det bedste udtryk i vinene fra dette mytiske terroir, Vosne-Romanée. Fra årgang 2019 er alle vine økologisk certificerede.
+ Vis hele beskrivelsen