Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Domaine Felettig

Domaine Felettig er et lille eksklusivt Domaine med speciale Chambolle-Musigny med ikke færre end syv 1.Cru’er.

Kort om Domaine Felettig

Domaine Henri Felettig er en sand juvel - og et af de navne som Bourgogne-kendere helst vil holde for sig selv. Produktionen er lille, kvaliteten er høj og efterspørgslen er stor, hvorfor familiegårdens vine sjældent ses udenfor Frankrig. Gilbert og Christine Felettig laver vin på prestigefyldte marker i Gevrey-Chambertin, Vosne-Romanée, Echézeaux Grand Cru og - især Chambolle-Musigny, hvor de ejer intet mindre end syv 1. Cru marker.

Domaine Felettig
Domaine Felettig

Domaine Felettigs historie

Domaine Felettig blev grundlagt af Henri Felettig i 1965. Henri var 3. generation på vingården, og i den tid producerede og aftappede domainet ikke selv vinen. I 1973 købte Henri en større ejendom og igennem årene søgte Henri at købe parceller rundt omkring - det lykkedes! I dag, hvor datteren Christine og sønnen Gilbert har overtaget, råder domainet over 12,5 hektar. Domainet har en flot samling af berømte appellationer, idet domainet producerer vin fra både Gevrey-Chambertin, Nuits-Saint-Georges, Vosne-Romanée, sågar Echézeaux Grand Cru og ikke mindst Chambolle-Musigny, hvor man laver ikke færre end seks 1. Cru'er, men desværre kun i meget små mængder. Produktionen er desværre meget lille inden for hver vin og de er sjældent set at finde på eksportmarkederne. Domainet er spredt på ca. 100 parceller over en 15 km lang strækning i Côte de Nuits.
+ Vis hele beskrivelsen

Gode ratings i Burghound

Verdens måske førende anmelder af Bourgogne vine, Allan Meadowes, skriver i sit magasin Burghound I januar 2003: "As the scores and comments will confirm, I was very impressed with the wines as they are materially different than they used to be. I recommend that you check them out if you're unfamiliar with them. And just in case you needed more incentive to check out the wines, Felettig definitely outperformed the general quality of the vintage in 2011."
+ Vis hele beskrivelsen
Domaine Felettig
Domaine Felettig

Bæredygtighed

Gilbert Felettig tager sig af markarbejdet og alle vinmarker dyrkes så vidt muligt på de mest naturlig måde uden anvendelse af f.eks. insektgift osv. Der anvendes vildgær og alle vinene aftappes og flaskes ufiltrerede. Med tiden vil domainet blive økologisk certificeret. Derudover er de også meget varsom med at bruge nye egetræsfade, så derfor anvender de 50% nye for 1. Cru’erne, og mellem 20% og 30% for Villages appellationerne. Deres fokus er på at få hvert terroir til at træde mest muligt frem i vinene og at lave meget elegante vine, hvilket er årsagen til at nye egetræsfade ikke anvendes i så høj grad.
+ Vis hele beskrivelsen