Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Domaine De La Croix Senaillet Og Mont Épin

Croix Senaillet producerer økologisk hvid-bourgogne i topklasse. Som den højest bedømte St. Véran af Robert Parker er der tale om et kup til prisen.

Kort om Domaine De La Croix Senaillet Og Mont Épin

Domaine de la Croix Senaillet ledes af brødrene Richard og Stéphane Martin. Brødrene er kendt for at lave meget elegante og mineralske hvidvine af høj kvalitet til overkommelige priser. Croix Senaillet er specialister i Mâcon samt de lidt mere fyldige St. Véran, som minder om naboen Puilly-Fuissé - dog uden samme høje prisskilt. Domainet er indbegrebet af økologisk topkvalitet fra Bourgogne til priser, hvor alle kan være med.

Domaine De La Croix Senaillet Og Mont Épin
Domaine De La Croix Senaillet Og Mont Épin

I hjertet af de bedste appellationer

Domainet de la Croix Senaillet ligger i hjertet af de bedste appellationer i Macon-regionen i det sydlige Bourgogne, meget tæt på den berømte klippe Roche de Solutré Située, som rejser sig 500 meter over havets overflade. I midten af 1990'erne overtog brødrene Richard og Stéphan Martin domainet fra deres fader Maurice. Domainet består af 25 hektar fordelt på 60 parceller, hvor vinstokkenes gennemsnitsalder er 40 år. Brødrene var begge meget optagede af Domainets forskellige terroirs, som de fik undersøgt og kortlagt og derefter blev produktionen omlagt til økologisk drift og udvikling af forskellige vine som hver især afspejler deres terroir. Terroiret her er meget kalk og lerholdigt, og giver mulighed for at lave hvidvine på højt plan med masser af mineralitet.
+ Vis hele beskrivelsen

Domaine de la Croix Senaillet

Domainet kan føre sin historie tilbage til 1800 tallet og er opkaldt efter et kors skænket til landsbyen Senaillet i 1866 af den daværende borgmester Benoît Senaillet. Korset siges at bringe held til forbipasserende.
Domaine De La Croix Senaillet Og Mont Épin
Domaine De La Croix Senaillet Og Mont Épin

Bæredygtighed

Richard og Stephén Martin har længe fulgt økologiske principper, hvilket har medført at de i dag har opnået Ecocert-certificeringen. Brødrene tilstræber at passe på miljøet på bedste vis, samtidig med at vinene skal afspejle terroir.