Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Domaine Blain

Søskendeparret bag Domaine Blain er med i den unge kvalitetsrevolution i Beaujolais med deres unikke og terroirdrevne vine.

Kort om DOMAINE BLAIN

Domaine Blain laver kvalitets Beaujolais med dybe rødder til familedomainet Blain-Gagnard i Chassagne-Montrachet. Domaine Blain er et lille familieforetagende skabt af Marc-Antonin og hans søster, begge er børnebørn til Jacques Gagnard, en historisk skikkelse i Chasagne-Montrachet. Søskendeparret har startet en kvalitetsrevolution i Beaujolais med opkøbet af eksklusive marker i Côte de Brouilly. Deres vine afspejler områdets terroir.

Domaine Blain
Domaine Blain

En meget gammel familie i Bourgogne med berømte vinmarker

Domaine Marc-Antonin Blain er et boutique Domaine beliggende i hjertet af Chassagne-Montrachet. Marc-Antonin er søn af Jean-Marc Blain og Claudine Gagnard, som ved ægteskab førte berømte vinmarker sammen i Domaine Blain- Gagnard. Marc-Antonin er barnebarn af Jacques Gagnard, en historisk skikkelse i landsbyen Chasagne-Montrachet, og det er også her han har lært af lave vin på egen hånd, idet han også bruger erfaringer fra længere ophold i New Zealand og Australien. Han laver indtil videre kun få vine, men topklasse, nemlig fra Grand Cru Bâtard-Montrachet, Chassagne- Montrachet Rouge 1. Cru Morgeot og Chassagne Montrachet Villages Blanc og Rouge. De meget kompleks franske arvelove gør, at Marc-Antonin langsomt vil overtage forældrenes domaine gradvist.
+ Vis hele beskrivelsen

Nye eventyr i Beaujolais: Domaine Blain Soeur et Frère

Sammen med sin søster har Marc-Antonin købt vinmarker i Côte de Brouilly i Beaujolais, et område, der er mere og mere omtalt, man taler om en genfødsel af Beaujolais fordi mange unge, talenfulde wnemakers søger til et område med mange forskellige terroirs og muligheder, men som mest har været kendt for at levere billig vin til supermarkeder. Det bliver der lavet om på i disse år, og Marc-Antonin er med i kvalitetsrevolutionen i Beaujolais. Her laver Marc-Antonin store Brouilly'er med knivskarpt fokus på terroir.
+ Vis hele beskrivelsen
Domaine Blain