Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Del Fin Del Mundo

Bodega del Fin del Mundo ligger i Neuquen-distriktet i Patagonien. De har specialiseret sig i at fremdyrke fantastiske value-for-money vine på Pinot Noir.

Kort om Del Fin Del Mundo

Bodega del Fin del Mundo betyder "vingården ved verdens ende". Vingården ligger i Neuquen-distriktet i Patagonien, et uvejsomt landskab i det sydligste Argentina. Fin del Mundo har specialiseret sig i at fremdyrke fantastiske value-for-money vine på Pinot Noir. I en blindsmagning afviklet af Penge & Privatøkonomi, vandt vingården over flere berømte Pinot Noir vine - flere af paneldeltagerne vurderede vinen til at være langt dyrere Bourgognevine.

Del Fin Del Mundo
Del Fin Del Mundo

Vinhusets historie

Bodega del Fin del Mundo betyder "vingården ved verdens ende" og ligger i Neuquen-distriktet i Patagonien i det helt sydlige Argentina. I dette område har vinmagere gode betingelse for at producere fantastiske vine, og især Pinot Noir druen har taget de danske vinanmeldere med storm. Bodega del Fin del Mundo har nemlig specialiseret sig i at forstå hvordan Pinot Noir druen bedst dyrkes og trives i det patagoniske terroir, hvilket har medført at Pinot Noir vine fra Bodega del Fin Mundo har slået flere Bourgognevine i blindsmagninger. Argentina er det land i verden, som besidder det største, uudnyttede potentiale for kvalitetsvin, og Fin Del Mundo-vinene illustrerer tydeligt, at et nyt vineventyr er startet ved verdens ende. Pionérabrbejde skabte en vingård midt i ørkenen Julio Viola, Fin del Mundos ejer, var drivkraften bag etableringen af samtlige vinmarker i San Patricio del Chañar-distriktet i Neuquen-provinsen, hvor Fin del Mundo ligger. Vinstokkene blev udplantet i 1999. De er opbundet efter en nyudviklet metode, som er særligt tilpasset det vind-prægede og tørre klima i Patagonien. Et højteknologisk drypvandingssystem er installeret, hvilket er en forudsætning for at en vinstok kan overleve på den ørkenagtige jordbund. Vandet stammer fra Neuquén-floden, som fører smeltevand ned fra Andesbjergenes snedækkede toppe.
+ Vis hele beskrivelsen

Optimale forhold for vindyrkning

Regionen er begunstiget med enestående forudsætninger for vindyrkning. Der er perfekt afstemte temperatursvingninger mellem varme, solrige dage og svale nætter, hvilket giver druerne en perfekt balance mellem frugt, friskhed, farvetæthed, aroma og fylde, som tydeligt afspejles i vinene. Målsætningen på Bodega del Fin del Mundo er at fremstille vine af den højest mulige kvalitet ved at kombinere brugen af topmoderne teknologi med de exceptionelle muligheder for vindyrkning, som vi finder i Patagonien. Berømt fransk ønolog og nye investeringer Fra og med årgang 2004 har vingården haft den verdenskendte flying winemaker, Michel Rolland, tilknyttet som konsulent med et eneste formål, nemlig at hæve kvaliteten yderligere. Michel er kendt som konsulent på nogle af mest berømte Bordeaux-slotte og andre topvine verden over. Michel konsulterer produktionen af hele 8 millioner flasker hos Fin del Mundo. I 2009 har Viola familien indgået et partnerskab med Eurnekian familien, en af Argentinas rigeste familier, om en samlet investering på 50 millioner USD bl.a. med det formål at udvikle nye topvine, at udbygge vingårdens kapacitet og at etablere et hotel med en restaurant på vingården.
+ Vis hele beskrivelsen
Del Fin Del Mundo