Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Cusumano

Cusumano er en topproducent beliggende på vulkanøen Sicilien. Cusumano er udråbt som ’Stjerneproducent’ af den anerkendte vinguide Gambero Rosso.

Kort om Cusumano

Cusumano er på rekordtid blevet en Italiensk topproducent fra Sicilien, herunder Etna. Med kvalitet for øje, er Cusumano blevet udråbt til at være blandt de 10 bedste vinproducenter i Italien af Wine Spectator. Sideløbende fik Cusumano titlen ’Stjerneproducent’ af den anerkendte vinguide af Gambero Rosso. Cusumano har herved opnået de eftertragtede ”Tre Bicchieri” (3-glas) hele 10 gange, hvilket må siges at være en ekstraordinær præstation.

Cusumano
Cusumano

Vinhusets historie

Familien Cusumano har dyrket vin på Sicilien i flere generationer. Siden årtusindskiftet har huset under ledelse af brødrene Alberto og Diego Cusumano bevæget sig op blandt øens to-tre bedste, og søskendeparret mener kun at dette er begyndelsen; De vil fremstille Syditaliens bedste vine, og hvis de fastholder farten, når de målet inden længe! Kvaliteten skabes i marken Cusumanos vingård ligger i Partinico vest for Palermo. Ejendommen er udstyret med topmoderne vinifikations faciliteter, men ifølge Cusumano-brødrene er dette kun en slags "sikkerhedsforanstaltning". I deres øjne skabes vinens kvalitet ene og alene i marken, og vinmageren skal blot undgå at sætte kvaliteten over styr, når druerne ankommer til vingården. Cusumano råder over knap 400 hektar vinmarker, som ligger i de bedste mikroklimaer rundt omkring på øen. Siciliens kølige højder Til trods for Siciliens sydlige beliggenhed, er det muligt at fremstille vine med en kølig elegance. Oppe i kystbjergene er temperaturerne nemlig ganske moderate, dels pga. selve højden men også på grund af de milde vinde fra middelhavet. Familien Cusumanos marker ligger fra 250 og helt op til 700 meter over havet, og alle deres vine er kendetegnet ved en kølighed og balance, som ligger milevidt fra de traditionelt meget solbrankede sicilianske vine.
+ Vis hele beskrivelsen

Alta Mora

Cusumano har købt en ny vingård, navnet er Alta Mora, og det navn skal huskes! Vingården er placeret på skråningerne ved vulkanen Etna. Her er helt specielle terroir forhold med masser af mineraler i jorden, som sammen med klimaet gør at vinene fra Etna træder frem som helt specielle. Den nye vingård drives med høj kvalitet for øje, alle druer er fra de 15 år gamle vinstokke, derfor bliver de blandt andet håndhøstet. Udbyttet på skråningerne ved foden af den stadig aktive vulkan er ikke ret stort, men tilgængel er druerne fyldt med smag. Druerne er overvejende Carricante som giver rigtig gode resultater netop her. Vinen har en let strågylden farve, en elegant floral og mineralsk bouquet, en velafbalanceret smag med strejf af krydderier fra vulkanjorden, samt en fin sprød friskhed.
+ Vis hele beskrivelsen
Cusumano