Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888
Chateau La Tonnelle

Chateau La Tonnelle

Château La Tonnelle er som Ole Troelsø beskriver det et ”røverkøb”! Siden 1903 har La Tonnelle lavet slotsaftappet vine i topkvalitet til spotpris.

Kort om Chateau La Tonnelle

Château La Tonnelle blev opført i 1903 langs vinmarkerne i Haut-Médoc – ét område der har været kendt for vinproduktion siden romertiden. Historien om La Tonnelle strækker sig helt tilbage til 1850, hvor vinen fra de marker som i dag tilhører La Tonnelle, fik tildelt en førsteplads for bedste vin i Vertheuil-kommunen af Féret (Bordeaux’s vinbibel). Slottet er i dag berømt for at springe rammerne for kvalitet i forhold til pris.

Chateau La Tonnelle
Chateau La Tonnelle

”Røverkøb” fra Bordeaux - fantastiske slotsvine

Bag Bordeaux-slottes tykke mure har Château La Tonnelle produceret slotaftappet kvalitetsvine, der springer rammerne for hvad der kan forventes af vine i denne prisklasse. Tilhørende Cru Bourgeois, som ligger i skyggen af den berømte Grand Cru- klassifikation fra 1855, laver Château La Tonnelle fornemme vine, der begejstrer de danske vinanmeldere! Børsens vinskribent, Ole Troelsø beskriver Château La Tonnelles årgang 2016 som et unikt sammenspil mellem pris og kvalitet med titlen, ”Røverkøb”! Ole Troelsø skrev således: ”La Tonnelle (2016) er en af de nåle i høstakken, som kan være svære at finde, men her er den, så læg en kasse i kælderen” (5/6 Stjerner i Børsen 13 nov. 2020). Siden 1987 har Philipson samarbejdet med ejeren Vincent Fabre, som laver 4 slotsvine i Haut-Médoc: flagskibet Château Lamothe-Cissac, Château La Tonnelle, Château Le Chêne og Château Fonsèche samt en lille juvel i Margaux; Château Bellevue de Tayac. Vincent står i spidsen for Domaines Fabre og styrer alt fra mark til importør, hvilket er usædvanligt i dette berømte område. Vincents fader købte slottet i 1964, og siden har familien arbejder utrætteligt på at få marker og slot i topform. Samtidig er Vincent en engageret "vinpolitiker" som har siddet i bestyrelsen for sammenslutningen af Haut-Médoc producenter og har deltaget i udformningen af den nye lovgivning omkring Cru Bourgeois klassifikationen. Vincent er også ledende medlem af den kendte vin-ridderordenen La Confrérerie du Bontemps du Médoc. I sin sparsomme fritid er Vincent en passioneret maratonløber og formand for det berømte Marathon du Médoc. Mester i klassisk Bordeaux til kup priser Slottets marker grænser op mod Saint-Estèphe og Pauillac, kommunerne hvor man finder den største koncentration af Cru Classé slotte inkl. tre af de fem 1. Grand Cru Classé; Château Lafite-Rothschild, Mouton-Rothschild og Château Latour. I dette fantastiske terroir har Vincent en perlerække af marker med en jordbund bestående af et underliggende gruslag (nogle steder grus og ler) dækket af en ler og kalkstensjord. Det er netop denne veldrænede særlige jord, der er med til at give druer af høj kvalitet. Vincent har gennem flere år investeret både meget tid og mange penge på at få slottet og markerne helt i top og i dag excellerer han i at lave komplekse, velstrukturerede vine, som kan være svære at skelne fra vine fra Pauillac og Saint-Estèphe men til en helt anden pris. Derfor anbefales hans vine år efter år af anerkendte vinmagasiner og vinguides såsom Wine Enthusiast, Decanter, Le Guide Hachette des Vins og La Revue du Vins de France. Herhjemme har vinene også begejstret de danske vinanmeldere med en sand stjerneregn til følge.
+ Vis hele beskrivelsen

Le Chêne, Fonseche, La Tonnelle, Lamothe-Cissac og Bellevue de Tayac

Château Lamothe-Cissac Flagskibet Château Lamothe-Cissac Haut-Médoc er en lille perle af et slot i hjertet af Cissac, blot et stenkast fra 1. Cru slottet Château Lafite- Rothschild. Flagskibsvinen er baseret på Cabernet Sauvignon samt en mindre mængde Merlot og Petit Verdot. Der er masser af intens solbærfrugt i den elegante bouquet. Smagen er rig og intens med en lang saft- og kraftfuld finish. Château Lamothe-Cissac er år efter år et af de bedste køb fra Haut-Médoc. Vinen laves også i en endnu mere koncentreret ”Vieilles Vignes” udgave fra slottets ældste vinstokke på omkring 70 år med ekstra lang fadlagring. På Cru Classé niveau men til langt under prisen! Château La Tonnelle Château La Tonnelle er en klassisk Haut-Médoc med en skøn bouquet med masser af sort frugt og en anelse vanilje fra egefadslagringen. Vinen har masser af saft og kraft og en finesse, man normalt kun finder i Cru Classé vine. En vin der ligesom sin storebror Lamothe-Cissac ofte får titel af Cru Bourgeois og som anmelderne altid roser som et røverkøb! Château Le Chêne Le Chêne er lavet på Cabernet Sauvignon som giver struktur og frugt, Merlot som giver rigdom og blødhed og Petit Verdot der tilfører vinen en krydret karakter. Smagen er blød og frugtig og vinens lagring på egetræsfade tilfører kompleksitet og delikate tanniner. Kort sagt: sjældent set kvalitet for Bordeaux i dette prisleje. Som Wine Enthusiast skriver: ”this is a chateau to watch.” Château Fonseche Det er sjældent at man kan finde Bordeaux til ”hverdagspriser” der smager så godt af klassisk Haut-Médoc. Men Fonsèche fra slottets yngre vinstokke leverer over forventning med en flot bouquet af moden bærfrugt med strejf af vanilje fra fadlagringen og en blød frugtig smag. Château Bellevue de Tayac - Margaux I 2014 købte Vincent Fabre denne lille juvel af et slot af den berømte winemaker Jean Luc Thunevin, manden bag kult-slottet Château Valandraud i Saint-Émilion. Slottet ligger i kommunen Soussan i Margaux og har blot 3,5 ha vinmarker i et fantastisk terroir. Vinen er formidabel med al den charme og aromatisk kompleksitet som Margaux er så berømt for.
+ Vis hele beskrivelsen
Chateau La Tonnelle