Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Chateau Fonseche

Chateau Fonseche

Domaines Fabre laver slotsaftappede kvalitetvine i Haut-Médoc tæt på Saint-Estèphe og Pauillac, hvor Lafite-Rothschild og Mouton-Rothschild ligger.

Kort om Chateau Fonseche

Domaines Fabre er grundlagt i 1964, og er i dag kendt for slotsaftappede kvalitetsvine i Haut-Médoc. Domaines Fabre står bag Château Lamothe-Cissac, Château La Tonnelle, Château Le Chêne og Château Fonsèche samt en lille juvel i Margaux: Château Bellevue de Tayac. Domains Fabres marker grænser op mod Saint-Estèphe og Pauillac, hvor der findes den største koncentration af Cru Classé slotte, herunder Lafite-Rothschild, Mouton-Rothschild og Latour.

Chateau Fonseche
Chateau Fonseche

Vincent Fabre laver fantastiske slotsvine

Siden 1987 har Philipson samarbejdet med ejeren Vincent Fabre, som laver 4 slotsvine i Haut-Médoc: flagskibet Château Lamothe-Cissac, Château La Tonnelle, Château Le Chêne og Château Fonsèche samt en lille juvel i Margaux; Château Bellevue de Tayac. Vincent står i spidsen for Domaines Fabre og styrer alt fra mark til importør, hvilket er usædvanligt i dette berømte område. Vincents fader købte slottet i 1964, og siden har familien arbejder utrætteligt på at få marker og slot i topform. Samtidig er Vincent en engageret "vinpolitiker" som har siddet i bestyrelsen for sammenslutningen af Haut-Médoc producenter og har deltaget i udformningen af den nye lovgivning omkring Cru Bourgeois klassifikationen. Vincent er også ledende medlem af den kendte vin-ridderordenen La Confrérerie du Bontemps du Médoc. I sin sparsomme fritid er Vincent en passioneret maratonløber og formand for det berømte Marathon du Médoc. Mester i klassisk Bordeaux til kup priser Slottets marker grænser op mod Saint-Estèphe og Pauillac, kommunerne hvor man finder den største koncentration af Cru Classé slotte inkl. tre af de fem 1. Grand Cru Classé; Château Lafite-Rothschild, Mouton-Rothschild og Château Latour. I dette fantastiske terroir har Vincent en perlerække af marker med en jordbund bestående af et underliggende gruslag (nogle steder grus og ler) dækket af en ler og kalkstensjord. Det er netop denne veldrænede særlige jord, der er med til at give druer af høj kvalitet. Vincent har gennem flere år investeret både meget tid og mange penge på at få slottet og markerne helt i top og i dag excellerer han i at lave komplekse, velstrukturerede vine, som kan være svære at skelne fra vine fra Pauillac og Saint-Estèphe men til en helt anden pris. Derfor anbefales hans vine år efter år af anerkendte vinmagasiner og vinguides såsom Wine Enthusiast, Decanter, Le Guide Hachette des Vins og La Revue du Vins de France. Herhjemme har vinene også begejstret de danske vinanmeldere med en sand stjerneregn til følge.
+ Vis hele beskrivelsen

Le Chêne, Fonseche, La Tonnelle, Lamothe-Cissac og Bellevue de Tayac

Château Lamothe-Cissac Flagskibet Château Lamothe-Cissac Haut-Médoc er en lille perle af et slot i hjertet af Cissac, blot et stenkast fra 1. Cru slottet Château Lafite- Rothschild. Flagskibsvinen er baseret på Cabernet Sauvignon samt en mindre mængde Merlot og Petit Verdot. Der er masser af intens solbærfrugt i den elegante bouquet. Smagen er rig og intens med en lang saft- og kraftfuld finish. Château Lamothe-Cissac er år efter år et af de bedste køb fra Haut-Médoc. Vinen laves også i en endnu mere koncentreret ”Vieilles Vignes” udgave fra slottets ældste vinstokke på omkring 70 år med ekstra lang fadlagring. På Cru Classé niveau men til langt under prisen! Château La Tonnelle Château La Tonnelle er en klassisk Haut-Médoc med en skøn bouquet med masser af sort frugt og en anelse vanilje fra egefadslagringen. Vinen har masser af saft og kraft og en finesse, man normalt kun finder i Cru Classé vine. En vin der ligesom sin storebror Lamothe-Cissac ofte får titel af Cru Bourgeois og som anmelderne altid roser som et røverkøb! Château Le Chêne Le Chêne er lavet på Cabernet Sauvignon som giver struktur og frugt, Merlot som giver rigdom og blødhed og Petit Verdot der tilfører vinen en krydret karakter. Smagen er blød og frugtig og vinens lagring på egetræsfade tilfører kompleksitet og delikate tanniner. Kort sagt: sjældent set kvalitet for Bordeaux i dette prisleje. Som Wine Enthusiast skriver: ”this is a chateau to watch.” Château Fonseche Det er sjældent at man kan finde Bordeaux til ”hverdagspriser” der smager så godt af klassisk Haut-Médoc. Men Fonsèche fra slottets yngre vinstokke leverer over forventning med en flot bouquet af moden bærfrugt med strejf af vanilje fra fadlagringen og en blød frugtig smag. Château Bellevue de Tayac - Margaux I 2014 købte Vincent Fabre denne lille juvel af et slot af den berømte winemaker Jean Luc Thunevin, manden bag kult-slottet Château Valandraud i Saint-Émilion. Slottet ligger i kommunen Soussan i Margaux og har blot 3,5 ha vinmarker i et fantastisk terroir. Vinen er formidabel med al den charme og aromatisk kompleksitet som Margaux er så berømt for.
+ Vis hele beskrivelsen
Chateau Fonseche