Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Champagne Louis Balincourt

Champagne Louis Balincourt producerer udsøgt champagne med historiske rødder.

Kort om Champagne Louis Balincourt

Maison Louis Balincourt blev grundlagt i Châlons-en-Champagne i hjertet af Marnedalen. Balincourt laver champagne med udgangspunkt i tradition og kvalitet. Resultatet er vine med stor elegance og kompleksitet, som laves på en blanding af Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, alle fra Premier Cru landsbyer i Vallée de la Marne.

Champagne Louis Balincourt
Champagne Louis Balincourt

Vinhusets historie

Testu de Balincourt-familien stammer fra den franske adel og har rødder i Anjou, Picardiet og Champagne-regionen. Navnet Testu hentyder til den ihærdige kampånd hos familiens forfædre, hvoraf mange gjorde karriere i hæren. Et eksempel er Louis Testun; kavaleriofficer, der senere blev kommandør og efterfølgende ridder af Sankt Michaels orden i 1620. Hans mange pligter og gode råd til monarkiet førte til, at han blev adlet i 1625 som personlig administrator for kong Ludvig XIII. Som et tegn på taknemmelighed for hans tapperhed og loyalitet tilbød kong Louis også et stykke jord i Marne, hvor Louis Testu de Balincourt slog sig ned med sin familie. Familien grundlagde senere Maison Louis Balincourt i 1804 Châlons-en-Champagne i hjertet af Marne og har siden produceret udsøgte Champagner. For at sikre perfekt lagring, gemmer huset på en sand skat - et kridtbrud, der i middelalderen blev anvendt til at levere sten til opførelse af huse og kirker – inklusiv katedralen i Reims!
+ Vis hele beskrivelsen

Historiske kældre

Huset er beliggende ovenpå et gammelt kridtbrud, der i Middelalderen blev anvendt til at levere sten til opførelse af huse og kirker, og som i dag bruges til lagring af husets vine. Dette storslåede gallo-romerske kridtbrud er listet under UNESCO world heritage og er førhen blevet brugt til lagring af Champagne Duval-Leroy. Tunnellerne (der repræsenterer en lagerkapacitet på 2 mio flasker) bruges nu som lagringskældre for de bedste årgange af Champagne Balincourts vine, og sikrer en naturlig, konstant temperatur på cirka 10 ° C og høj fugtighed, som er nødvendigt for korrekt lagring af vinene. I dag ejes og drives Champagne Balincourt af familien Meyblum, der ejer ejendomme i hele Frankrig.
+ Vis hele beskrivelsen
Champagne Louis Balincourt
Champagne Louis Balincourt

Udsøgt terroir

Champagne Louis Balincourt er beliggende i Châlons-en-Champagne i hjertet af Marnedalen og har adgang til udsøgt terroir med vinmarker fordelt i flere Premier Cru landsbyer i Vallée de la Marne.