Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Cave de Ribeauvillé

Cave de Ribeauvillé har et skarpt fokus på økologisk vinfremstilling, og regnes for at være et af Frankrigs bedste kooperativer ifølge Robert Parker. De har også vundet "BEST Alsace Coop Winery" hele 3 gange!

Kort om Cave de Ribeauvillé

Cave de Ribeauvillé er opskriften på et topmoderne kooperativ fra Alsace. I 2011 fik de tildelt titlen ”Frankrigs Bedste Kooperativ 2011” af det mest betydningsfulde vinblad i Frankrig. Med en historie der både rummer benediktinermunke og flere blodige krige mellem Frankrig og Tyskland, er det lykkedes kooperativet fra Ribeauvillé at skabe et flotte vine, der tæller hele 8 Grand Cru marker og adskillige flotte anerkendelser fra vinanmeldere.

Cave de Ribeauvillé
Cave de Ribeauvillé

Ribeauvilles historie

Benediktinermunkene var de første til at dyrke vin i området omkring Ribeauvillé. I 1890'erne var Alsace, som dengang var tysk, præget af økonomisk krise, og mange mindre vinbønder valgte at gå sammen og stifte kooperativer, heriblandt Cave de Ribeauvillé, som i dag er et af Frankrigs mest moderne kooperativer. Der er blevet dyrket vin på Ribeauvillés marker siden benediktinermunke begyndte at dyrke jorden i den tidlige middelalder. Fokus på terroir og kvalitet! Tidligere var deres fokus mest på at producere en stor volumen, men der er sket et produktionsskift, hvor Ribeauville nu udelukkende fokusere på kvalitet fremfor kvantitet! Ribeauvillé råder over mange forskellige terroirs på deres mange marker, og alle disse marker er siden 1990 blevet kortlagt og undersøgt, således man er sikker på at dyrke de rette druer på de rette terroirs og dermed få et optimalt produkt. Alle medlemmer af kooperativet har desuden underskrevet et regelsæt for kvalitet.
+ Vis hele beskrivelsen

Kåret til Frankrigs bedste kooperativ i 2011!

I år 2011 blev Ribeauvillé kåret til Frankrigs bedste kooperativ af Reveu du Vin de France. Det var et stort skulderklap til de mange hårdtarbejdende vinbønder i Ribeauvillé. Som konsulent er Denis Dubourdieu tilknyttet, han er professor i ønologi ved universitetet i Bordeaux, og han ejer Sauternes slottet Doisy-Daëne.
Cave de Ribeauvillé