Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Cantine Dei

Cantine dei skaber udsøgte vine af den ædle Sangiovese-drue.

Kort om Cantina Dei

Vino Nobile di Montepulciano er mildest talt en historisk vin. Området var det første i Italien, der blev tildelt den højeste kvalitetsbetegnelse Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG) og fik certificeringsnummeret AA000001 i 1980 umiddelbart før Brunello di Montalcine modtog deres. Området er i dag anerkendt som en af Italiens mest prestigiøse vine.

Cantine Dei
Cantine Dei

Vinhusets historie

Familien Dei har da også det erklærede mål at de vil at beskytte og fremme Vino Nobile di Montepulciano og områdets unikke terroir og omdømme. Derfor indgik de i 2017 i et samarbejde med 5 andre topproducenter kaldet Aliance Vinum. Hvis mål det er at bringe denne lille regions bedste vine endnu mere i det internationale rampelys. Cantina Deis historie begyndte i 1964 da Alibrando Dei besluttede sig for at købe det ideelt beliggende stykke land kendt som Bossona og plante sin første vinmark der. Han udvidede ejendommen igennem 1970´erne, hvor han købte Villa Martiena og de omkringliggende vinmarker. I 1985 solgte man endeligt de første flasker Vino Nobile di Montepulciano under navnet Cantina Dei. I dag er det Alibrandos barnebarn Caterina Dei der styrer vingården. Hendes mål, sammen med den berømte vinmager Paolo Caciorgna, har altid været at producere elegante og udsøgte vine der repræsenterer det unikke terroir man finder i dette smukke hjørne af Toscana og giver Vino Nobile di Montepulciano den umiskendelige karakter vinen er så berømt for.
+ Vis hele beskrivelsen

Sangiovese i verdensklasse

Sangiovese druen er kongen i Vino Nobile di Montepulciano og Cantina Dei har nogle af de bedste marker i området. Jordbunden her er præget af ler og sand, kendt som tuff, hvilket tvinger vinstokkene til at søge dybt efter næring, dette forlænger igen modningsperioden, hvilket giver harmonisk mørk frugt der giver vinene stor krop og umiddelbar fylde i deres ungdom samtidig med en kapacitet til at ældes med ynde. Druerne høstes i hånden og presses forsigtigt, gæres i temperaturkontrollerede rustfriståltanke og macerere på drueskallerne i 15-20 dage. Herefter modnes de minimum 24 måneder på egetræsfade, hvoraf mindst 18 måneder er på 50 hektoliter slavonsk egetræsfad.
+ Vis hele beskrivelsen
Cantine Dei