Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Camigliano

Camigliano

Camigliano er et økologisk toprated vinslot i Brunello med en facinerende historiske i Montalcino og hæder som ambassadør for Brunello. De må siges at være en kæledægge blandt internationale anmeldere.

Kort om Camigliano

Camigliano er et toprated vinslot i Brunello, som ofte omtalt som Italiensk vins fornemste ambassadør. Camigliano har rødder helt tilbage til etruskerne 800 år f. Kr. og romerne dyrkede også vin i området. Siden 2014 omlagde Camigliano hele produktionen til økologi, og har gennem mange år været kæledægge blandt de internationale anmeldere - især nyere årgange har vundet ind med 96P hos James Suckling og 95P hos Robert Parker.

Camigliano
Camigliano

Vinhusets historie

I 1957 blev Camigliano købt af Walter Ghezzi, en forretningsmand fra Milano med en glødende passion for vin, og han omlagde hurtigt produktionen til kvalitetsvin med fokus på Brunello. Camigliano ledes i dag af sønnen Gualtiero, som har bygget helt ny og topmoderne kælder under slottet, samt ikke mindst konverteret hele driften til økologi med start i 2014. Den første økologiske Brunello bliver årgang 2017, mens vingårdens andre vine allerede er økologisk certificerede. Hele ejendommen er på 530 ha., hvoraf 90 ha er vimarker.
+ Vis hele beskrivelsen

Højt beliggende vinmarker og høje ratings

Brunello bliver ofte omtalt som Italiensk vins fornemste ”ambassadør” og Camigliano er blandt de bedste. Vinslottet ligger i den sydlige del af Brunelloområdet, med udsigt over Maremma. Landsbyen Camigliano kan føre sine rødder tilbage til etruskerne 800 år f. Kr. og meget tyder på at romerne dyrkede både vin og oliven i området. Selve vinslottets våbenskjold har rødder tilbage til 1300-tallet og kamelen i seglet tyder på en forbindelse til datidens korsfarere. Landsbyen Camigliano er befæstet med mure og slottets hovedbygning kaldes Borgone. Camiglianos vinmarker ligger 250-500 m over havets overflade, hvilket betyder at man nyder godt af kølige briser i de varme toscanske somre. Terroiret består for det meste af sandet lerjord med en masse kalk og fossiler. Slottets vine har gennem mange år begejstret de internationale anmeldere, især siden årgang 2014 med op til 96P hos James Suckling og 95P hos Robert Parker.
+ Vis hele beskrivelsen
Camigliano
Camigliano

Bæredygtighed

I 2014 overgik hele driften til økologi og certificeringsprocessen startede - dermed bliver den første certificerede årgang 2017.