Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Buena Vista

Buena Vista - Californiens ældste vingård - vibrerer efter Boisset Collections overtagelse igen af liv. Den eventyrlystne Boisset-familie på opdagelse i Napa Valley og Sonoma Valleys formidable terroirs.

Kort om Buena Vista

Buena Vista Winery er Californiens ældste vingård. Agoston Haraszthy var ikke kun grundlæggeren af vingården, men også forgængeren for de mest brugte teknikker og metoder indenfor den amerikanske vinproduktion i dag. I dag ejes er Buena Vista kendt for at producere terroir-baserede vine fra deres marker i både Sonoma og Napa Valley. Ved brug af traditionelle metoder, så som fadlagring på ungarske egetræsfade, sammen med nye ønologiske tilgange, producerer Buena Vista top-vine, rige på frugt, intensitet, kompleksitet og med fantastisk balance.

Buena Vista
Buena Vista

Vinhusets historie

Buena Vista er kendt som Californias første ”premium” winery. Grundlagt i 1857 før der var vingårde overalt nord for San Francisco, før Napa og Sonoma var velkendte navne, før Californien overhovedet var kendt for sin vin. Grundlæggeren Agoston Haraszthy opvoksede i Ungarn, omringet af vinmarker og vinproduktion. I 1840 immigrerede han til USA for at følge sin drøm om, at opstarte egen vingård. Efter mange mislykkede forsøg på vindyrkning, fandt han endelig de rigtige forhold på en ranch i Sonoma, hvor han så flyttede til med sin familie og stiftede Buena Vista Winery. Udover de 12 hektarer, der var tilknyttet ranchen, opkøbte han 4000 hektarer tilgrænsende land, og Buena Vista Winery blev hermed den næststørste vingård i Sonoma – og den største i Nord Californien. I 1861 tog Agoston til Europa for at vende tilbage med 200.000 vinstiklinger og 350 forskellige vinsorter, som han beplantede sine marker med for så efterfølgende at grave vinkældre, hvor han startede sin produktion af mousserende vin. I 1863 grundlagde han den første offentlige organisation for vin Buena Vista Vinicultural Society. I 1866 gik Buena Vista konkurs efter Agostons dårlige ledelse af vingården. To år efter forlod han USA for at tage til Nicaragua, hvor han uheldigvis endte med at blive spist af en krokodille… Vingården gik nedenom og hjem, da Phylloxera invaderede i 1878. Det var først, næsten 50 år senere, i 1941, da Frank og Antoniia Bartholomew købte den forladte ranch ud fra fundet af en parcel beplantet med gamle zinfandel ranker, at Buena Vista Winery genopstod. I 1994 frigiver vingården sin første årgang, produceret af Frank Bartholomew og rådgivende winemaker Andre Tehelistcheff. Lige siden, har Buena Vista produceret vin og blev i 1979 anerkendt som et af Californiens historiske vartegn. På trods af dette, har vingården været igennem en del ejer skift – frem til 2011, hvor Boisset Collection, som bla. også ejer DeLoach og Raymond i USA og Domaine de la Vougeraie i Bourgogne, opkøbte Buena Vista i løfte om, at bevare historien og sjælen af den forhenværende ranch.
+ Vis hele beskrivelsen