Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Bodega Malma

Kort om Bodega Malma

Malma betyder stolthed på Mapuche, som er de indfødte indianeres sprog. Bodega Malma er beliggende i Neuquén-provinsen i Patagonien og ejes af Viola familien, pionerer i underområdet San Patricio del Chañar. Med hjælp fra Hans Vinding-Diers, som bla. har inspireret til etableringen af Bodega Chacra, er deres vision at sætte Patagonien på verdenskortet som en unik vinproducerende region.

Bodega Malma
Bodega Malma

Vinhusets historie

Bodega Malmas ejer, Julio Viola, var drivkraften bag etableringen af samtlige vinmarker i San Patricio del Chañar-distriktet i Neuquen-provinsen. Hele 800 ha med vinstokke blev udplantet i San Patricio del Chañar-distriktet i 1999 og det vindprægede klima i Patagonien har vist sig at være særdeles gunstigt for en så krævende druesort som Pinot Noir, som har vist sig at stortrives på de patagonske vinmarker. Julio Viola etablerede desuden Bodega del Fin del Mundo, som provinsens største og mest kendte producent. I 2019 solgte han sin andel af Bodega del Fin del Mundo til sin partner en af Argentinas rigeste familier for i stedet at overtage den mindre Bodega NQN, som han har omdøbt til Bodega Malma. Siden den første årgang kom på markedet i 2004 har bodegaen eksporteret dens vine.
+ Vis hele beskrivelsen

Optimale forhold for vindyrkning

Regionen er begunstiget med enestående forudsætninger for vindyrkning. Der er perfekt afstemte temperatursvingninger mellem varme, solrige dage og svale nætter, hvilket giver druerne en perfekt balance mellem frugt, friskhed, aroma og fylde, som tydeligt afspejles i vinene. Konstante briser og vinde holder vinmarkerne sunde og bidrager til frugtkoncentration, farve og struktur, da druerne udvikler en tykkere skal.
+ Vis hele beskrivelsen
Bodega Malma
Bodega Malma

Bæredygtighed

Bodega Malma arbejder hen i mod at blive CO2 neutral, bæredygtig og økologisk.