Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Arizcuren

Et af Riojas mest spændende nye talenter kombinerer innovation og tradition på bæredygtig vis.

Kort om Arizcuren

Javier Arizcuren kommer fra en familie af vinbønder i byen Quel i Rioja. Javier er uddannet arkitekt og har blandt andet stået bag opførelsen af vingårdene Marqués de Terán og Finca Los Arandinos samt restaureringen af Bodega Conde de los Andes historiske vingård og dets kældre fra det 16. århundrede. Sideløbende har Javier læst vindyrkning og ønologi på universitetet i La Rioja og rejst vidt omkring til nationale og internationale vinregioner.

Arizcuren
Arizcuren

Vinhusets historie

I 2009 begyndte Javier at lave en lille smule vin i stueetagen i familiens hjem. Dette udviklede sig og i 2011 overtog han familiens 16 hektar vinmarker. Javier Arizcuren lægger stor vægt på områdets originale druesorter Grenache og Mazuelo (lokalt navn for Carignan), overbevist om vigtigheden af at bevare egnens originale natur og traditioner. Med stor respekt for naturen og sin vinarv, har Javier været med til at give Arizcuren international identitet og prestige og hertil også anerkendelse fra specialpressen, herunder The Wine Advocate, James Suckling, Tim Atkin m.fl. Vingården har prioriteter eksport og kan hermed findes på vinkortet på mere end 30 Michelin‐restauranter.
+ Vis hele beskrivelsen

Historiske vinmarker

Arizcuren har fokuseret på at erhverve og regenerere gamle, højt beliggende prephylloxera vinmarker, der som regel har været forladt på grund af deres arbejdskrævende beliggenhed. Disse vinmarker har aldrig set kunstgødning eller maskiner, og giver meget lidt, men fantastisk frugt. Vingårdens marker strækker sig langs skråningerne af Sierra de Yerga i Rioja. Vinmarkerne er mellem 30 til 120 år gamle og er beplantet imellem 530 og 800 meters højde over havets overflade med sorter, der traditionelt dyrkes i Sierra de Yerga. Det er nogle af områdets ældste parceller, der ejes af Arizcuren. Her dyrkes Garnacha og Mazuelo (Carignan) vinstokke på et fantastisk terroir. Parcellerne bearbejdes økologisk uden brug af herbicider, pesticider eller syntetisk gødning. I slutningen af vækstsæsonen varierer høstdatoen fra år til år, afhængigt af, hvornår druerne når optimal modenhed. Helårsarbejdet afsluttes med en omhyggelig udvælgelse af druer på vingården før vinificering.
+ Vis hele beskrivelsen
Arizcuren
Arizcuren

Respekt for naturen er lige så vigtigt som terroir

Arizcurenfamilien er stærke tilhængere af økologi og metoder, der udviser respekt for naturen. Hermed fokuserer de også på at respektere den tradition og historie, som hører Rioja til. Arbejdet er baseret på respekten for historie og tradition, arbejde med de druersorter, der gjorde Rioja berømt. Med udgangspunktet i at respekt for natur og terroir går hånd i hånd med en mere effektiv og naturlig vindyrkning, gøres der udelukkende brug af økologiske dyrkningsmetoder.
+ Vis hele beskrivelsen