Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Alain Patriarche

Domaine Alain Patriarche er et familiedrevet domæne, som drives på traditionel vis med respekt for vinstokkene og det gode ’terroir’. Super value for money!

Kort om domænet

Domaine Alain Patriarche er drevet med passion for deres ’terroir’, og frembringer vine der er elegante og komplekse, og virkelig et fund til prisen.

Alain Patriarche
Alain Patriarche

Historien om Domaine Alain Patriarche

Meursault er for mange hovedstaden for hvidvine. En lille landsby i Côte de Beaune, beliggende mellem Volnay og Puligny-Montrachet. Her finder man det lille, familieejede Domaine Alain Patriarche. Hvis der er et nøgleord, der ligger Christiane og Alain Patriarche på sinde, så er det ’Passion’. I 5 generationer har Patriarche-familien dyrket vin i Meursault. Alain Patriarches far overtog de få dyrkede jorder fra sin egen far, og dyrkede vin på dem, indtil Alain tog over i 1970, inden han gav faklen videre til sin datter, Maud, som har videreført familietraditionen siden 2012. Familien har gennem de senere år udvidet domænet, der til dato dækker 10 hektar fordelt på to kommuner. Passionen bunder i 3 elementer. -Meursaults terroir, som i ly af skråningerne har et perfekt klima for vindyrkning. -Chardonnay-druen, som producerer fantastiske hvidvine specielt her i Côte d’Or. -Vinificeringen, familiens personlige fingeraftryk på vinen. Vinificeringen på domænet Vinene vinificeres separat for hver parcel for at bevare alle terroirets specielle karakteristika. Druer håndhøstes og presning foregår nænsomt. Mosten gærer på egetræsfade, hvor procentdelen af nye fade afhænger af vinen og årgangen. Efter lagring i 12 måneder på bærmen, tappes vinen med så skånsomt som muligt. Kunsten i marken Kvaliteten i en stor appellation skyldes aldrig tilfældigheder. Omsorg for jorden, vedligeholdelsen af vinstokkene, beskæringen af vinstokkene og efterårets høst. Alain Patriarche er kendt for sit arbejde i vinmarken og kendt for at forstå Meursaults terroir bedre end de fleste.
+ læs mere