Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Abbadia Ardenga

Abbadia Ardenga er Brunello producent med historiske rødder til Pave Pius II. Klosteret er vinder af guld til Decanter World Wine Awards 2015.

Kort om Abbadia Ardenga

Abbadia Ardenga er et gammelt kloster, der kan føre historien næsten 1000 år tilbage. Klosteret har relationer til franske adelige - og sågar Pave Pius II. Hvis man besøger klostret vil man fornemme historiens vingesus. Vingården drives stadig af efterkommere af Pave Pius II. I dag produceres ca. 40.000 flasker årligt med stort fokus på bæredygtighed. Abbadia Ardenga er kendt for deres anmelderroste Brunello di Montalcino.

Abbadia Ardenga
Abbadia Ardenga

Vinhusets historie

Brunello di Montalcino er sammen med Barolo og Barbaresco Italiens absolut mest populære vin. Vinen må kun laves i Montalcino kommunen, der ligger i den sydlige del af Toscana. Området var et af de første der fik DOC (Denominazione di Origine Controllata – kontrolleret oprindelse) status i 1966, og Brunello var den første vin, der fik DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita – kontrolleret og garanteret oprindelse) status i 1980. Navnet Brunello henviser til druen; Sangiovese Grosso, som de lokale kalder Brunello. Der er en lang række strenge krav til hvornår en vin må kaldes for Brunello, bl.a. krav om min. 2 års fadlagring og samlet set min. 4 års lagring før frigivelse.
+ Vis hele beskrivelsen

Et historisk besøg

Det gamle kloster kan føre sin historie næsten 1000 år tilbage, man får derfor en oplevelse fyldt med historie, hvis man besøger denne producent. På besøget vil man fornemme historiens vingesus, hvor både franske adelige og Pave Pius II har haft indflydelse. Det er i dag stadig efterkommere af Pave Pius II, der ejer og driver klostret som museum og landbrug. Der laves ca. 40.000 flasker årligt og man dyrker jorden så bæredygtigt som muligt
+ Vis hele beskrivelsen
Abbadia Ardenga