Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Bourgogne 2020

Bourgogne 2020 er en fantastisk årgang – En lille høst med fyldige, aromatiske, koncentrerede vine.
En meget stor årgang med ligheder med den legendariske 2010 årgang. Enorm hype og minimale mængder.

Mest populære Bourgogne 2020 En Primeur vine

Smagen af Bourgogne vine

Bourgogne er et af Frankrigs samt verdens fornemste vinområder med de ypperste rød- og hvidvine på Chardonnay og Pinot Noir. Vine fra Bourgogne er utrolig aromatiske, fyldige og friske, har en flot purpurrød farve med en fin bouquet af ren bærfrugt, strejf af kirsebær og jordbund. En superelegant smag med både fylde og kompleksitet, med mineraliteten fra det lerholdige og kalkholdige terroir liggende under frugten. Du kan forvente gode og varierende smagsnoter fra Bourgogne-vine. 

Bourgogne 2020 er en fantastisk årgang – En lille vinhøst med fyldige, aromatiske og koncentrerede vine


Årgangen bød på en lang og meget varm sommer, og det blev den tidligst høstede årgang i 18 år. Dette har betydet en lille vinhøst, da tørke reducerede høsten betragteligt. Sporadiske regnfald, samt kølige vinde, kom tørken til livs, og druerne blev høstet ved optimal modenhed med flot og frisk syre. 

Vinene er utrolig aromatiske, fyldige og friske - En meget stor årgang med ligheder til den legendariske 2010 årgang. Høsten i den efterfølgende årgang 2021 er frostramt og mængderne er forsvindende små.  Det kommer til at skabe markant øget international efterspørgsel på den fantastiske årgang 2020.


The Bourgogne Interprofession (BIVB) udtaler:

  • “Burgundy 2020 is a fantastic, and classic vintage”
  • ”White wines had beautiful aromatic complexity, intense fruit but also very good acidity”
  • “Red wines were concentrated, rich and very well balanced”

(Både Guillaume d’Angerville og Guillaume Boillot bemærkede under vores nylige besøg i Bourgogne at 2020 kom meget tæt på den legendariske 2010 årgang!)

Om Bourgogne

Bourgogne er et langt, smalt distrikt, som strækker sig fra Chablis i Nord til Beaujlais i Syd. Området inddeles i fire primære områder; Maconnais, Cote Chalonnaise,  Cote de Nuits og Cote de Beaune. Selvom der produceres mange forskellige vine i Borugogne fremstilles de ofte i små mængder. 

Bourgogne er for mange mennesker det ypperste når det kommer til vin, og intet sted i verden kan Pinot Noir og Chardonnay blive så komplekst. Det er en velkendt kliché blandt vin entusiaster, at man ender sine dage med at drikke Bourgogne.