• Snabba leveranser direkt hem till dörren Snabba leveranser direkt hem till dörren
  • Trygg e-handel
  • Helt lagligt
Behöver du hjälp? +4570226888

Nebbiolo rött vin

Nebbiolo är druvan bakom de berömda italienska röda vinerna Barolo och Barbaresco. Den blå druvan kommer från regionen Piemonte i nordvästra Italien, där den har helt perfekta odlingsförhållanden. På Philipson Wine erbjuder vi en rad noga utvalda viner gjorda på Nebbiolo. Dyk in i vårt sortiment och upplev stor elegans och komplexitet till skarpa priser.

Winemaker's dinners & VIP

Som alltid har vi ett stort utbud av Winemaker's dinners og VIP middagar

Vinglas med rødvin og vintønder i baggrunden

Se hela vårt urval av rött vin

Køb rødvin til Danmarks bedste priser lavet af nogle af verdens bedste vinproducenter

Prova våra vinlådor

Stort utbud av vinlådor med kvalitetsviner

Hvad kendetegner Nebbiolo?

Nebbiolo-druen er kendt for at producere tanninholdige, kraftige og meget karakterfulde vine med stort lagringspotentiale. Det er dog en utrolig krævende sort, der kun vokser under særlige forhold. Druen har brug for et køligt klima og en kalkholdig jord for at trives, og de krav opfylder Piemonte-regionen i Norditalien heldigvis.

På nogle punkter minder Nebbiolo om Pinot Noir. Begge druesorter er svære at dyrke, fordi de blomstrer tidligt og modner sent. Herudover ligner de også hinanden, når det kommer til farve, aroma og evnen til at udtrykke det specifikke terroir, de vokser i. Nebbiolo adskiller sig dog fra Pinot Noir ved at have et højere indhold af tanniner.

Navnet “Nebbiolo” skulle efter sigende stamme fra det italienske ord for tåge, “nebbia”, hvilket der altid er meget af, når druerne skal høstes i efteråret. Vin lavet på Nebbiolo kan have et eventyrligt spektrum af smagsnuancer og aromaer bestående af blandt andet kirsebær, tobak, roser, trøfler, blommer og krydderier.

Barolo og Barbaresco

To af de mest berømte Nebbiolo-vine er uden tvivl Barolo og Barbaresco, der begge er vine med stort lagringspotentiale. For eksempel skal en Barolo lagres i mindst tre år, hvoraf 18 måneder skal være på fad, mens en Barbaresco skal lagres i to år, hvoraf 9 måneder skal være på fad.

Både Barolo og Barbaresco kommer fra Piemonte, og de er kendt som nogle af Italiens fineste rødvine. Faktisk har Barolo tilnavne som vinens konge og kongernes vin, og det er ikke svært at forstå med vinens imponerende kompleksitet og dybde, der ganske enkelt er en konge værdig. Barolo har en tæt struktur og er kendetegnet ved intense aromaer og smagsnuancer, der ændrer udtryk og karakter med alderen.

Barbaresco, derimod, er mere subtil i sin karakter. Den har generelt blødere tanniner og en finere balance mellem frugt og syre, hvilket gør, at den ofte er mere tilgængelig i en ung alder sammenlignet med Barolo. Den ene vin er dog ikke nødvendigvis bedre end den anden – det er altid et spørgsmål om smag og behag.

Piemonte: Nebbiolo-druens hjemsted

Som bekendt er den smukke Piemonte-region i Norditalien Nebbiolo-druens hjemsted. Piemonte, der betyder “ved foden af bjergene”, er omgivet af Alperne i nord og Appenninerne i syd. Det er dette storslåede landskab, der danner ramme om dyrkningen af Nebbiolo.

Klimaet i Piemonte er præget af kolde vintre og varme, tørre somre. Et andet af områdets kendetegn er morgentågen om efteråret, der lægger sig som et tæppe hen over dalen. Tågen brændes væk af solen i løbet af dagen og er gavnlig for Nebbiolo-druens modning.

Selvom Nebbiolo er Piemontes hjertebarn, har regionen også andre gode druer at byde på. I området produceres der blandt andet store mængder af Barbera- og Moscato Bianco-vine.

Oplev Nebbiolo-vine i verdensklasse hos Philipson Wine

Hos Philipson Wine finder du et omfattende udvalg af håndplukkede Nebbiolo-vine, herunder Barolo, Barbaresco og andre fremragende eksemplarer fra Piemonte-regionen. Vores erfarne vinkendere har nøje udvalgt disse vine for at sikre, at du kan opleve det absolut bedste, som Nebbiolo-druen har at byde på.

Har du brug for hjælp til at vælge en Nebbiolo-vin? Uanset om du er en erfaren vinelsker eller ønsker at udforske Nebbiolo for første gang, er vores passionerede medarbejdere altid klar til at vejlede dig. Vi kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige Nebbiolo-vin, der passer til dine præferencer og anledningen. Henvend dig enten i vores butik i Kokkedal, eller kontakt os på telefon 70 22 68 88.

Hvilken mad passer til Nebbiolo?

Nebbiolo-rødvine er grundet deres struktur og smagsrigdom eminente madvine. Retter med råt kød eller lam er nogle af Nebbiolo-druens foretrukne følgesvende, men Nebbiolo er også kendt som den perfekte ledsager til trøfler og svampe, såvel som faste oste og sammenkogte kødretter.

Prøv andre udsøgte rødvine

Udover Nebbiolo-vine tilbyder Philipson Wine en hel perlerække af andre skønne rødvine, så der er noget for enhver smag. Vores sortiment omfatter blandt andet vine fra verdenskendte vinområder som Bordeaux, Bourgogne, Brunello og Toscana, hver med deres unikke karakter og stil.

Hos Philipson Wine er det vores fornemmeste opgave at levere gode og inspirerende vinoplevelser til vores kunder. Uanset om du er på jagt efter en klassiker eller ønsker at opdage noget nyt, vil vores imponerende udvalg af udsøgte rødvine helt sikkert imødekomme dine smagspræferencer.