• Snabba leveranser direkt hem till dörren Snabba leveranser direkt hem till dörren
  • Trygg e-handel
  • Alla priser är inklusive moms och svensk alkoholskatt
Behöver du hjälp? +4570226888

Italienskt vitt vin

Italien är hem för några av de äldsta vinproducerande regionerna i världen,
och italienska vita viner är båda kända för sin mångfald och höga kvalitet.
Hos Philipson Wine hittar du ett stort utbud av vitt vin från Italien till Danmarks bästa priser.

Køb de bedste italienske hvidvine hos Philipson Wine

Italien er hjemsted for nogle af de ældste vinproducerende regioner i verden, og italienske vine er både kendt for deres mangfoldighed og høje kvalitet. Man har produceret vin i Italien helt tilbage til etruskerne, og i dag er Italien en af verdens største producenter af vin. Hos Philipson Wine finder du et stort udvalg af hvidvin fra Italien til de bedste priser. Nedenfor kan du læse meget mere om, hvad der gør italienske vine så unikke.

Se hele vores udvalg af vin

Italienske vine: Chianti, Pinot Grigio og Prosecco

Ligesom nogle af de øvrige store vinproducerende lande, så findes der mange forskellige vinregioner i Italien, der producerer hver deres type vin. Overordnet findes der 20 forskellige vinregioner i Italien.

Nogle af de mest populære regioner, du bør kende til, inkluderer blandt andet:

  • Piemonte
  • Veneto
  • Lombardiet
  • Campania
  • Toscana
  • Sicilien

Se hele vores udvalg af hvidvine

Vin fra Piemonte

Piemonte er en af Italiens største vinregioner, beliggende i den nordlige del af landet, grænsende op til Schweiz. Vin fra Piemonte bliver betragtet som noget af den bedste italienske vin. Klimaet og terrænet på disse kanter giver nemlig de perfekte betingelser for dyrkning af vinstokke. Regionen har en lang tradition for vinproduktion, der går helt tilbage til Rommertiden.

Piemonte er hjemsted for en række indfødte druesorter, herunder Barbera, Nebbiolo og Dolcetto. Disse druer bruges til at producere en bred vifte af vine, fra lette røde vine til fyldige hvidvine. Desuden er Piemonte hjemsted for en række verdensberømte vinhuse, såsom Gaja og Conterno Civico. Takket være sit ry for fremragende kvalitet, er Piemonte et af de mest eftertragtede vinområder i Italien.

Vin fra Veneto

En anden italiensk vinregion man ikke skal køre udenom, er Veneto. Veneto er et stort og varieret vinområde i det nordøstlige hjørne af Italien. Området er kendt for at producere en bred vifte af vine, fra tørre hvidvine til den berømte Amarone.

Klimaet i Veneto er ideelt til dyrkning af vinstokke med varme somre og kølige, luftige vintre. Jorden er også meget rig på mineraler, hvilket giver perfekt dræn for vinstokkene. Veneto-regionen er hjemsted for nogle af Italiens mest berømte vinproducenter, herunder Amarone della Valpolicella og Soave.

Vin fra Lombardiet

Klemt ind imellem Veneto og Piemonte ligger Lombardiet. Lombardiet er en af de vigtigste vinregioner i landet. Her kan du finde mange af Italiens mest anerkendte vine, herunder Barolo, Brunello di Montalcino og Amarone della Valpolicella.

Jordbunden i Lombardiet er en blanding af ler og kalksten, hvilket giver et fremragende dræn og er med til at bevare druernes syreindhold.

Klimaet er køligt og kontinentalt med varme somre og kolde vintre. Dette resulterer i vine, der er velstrukturerede og fyldige. De mest almindeligt dyrkede druesorter i Lombardiet er Nebbiolo, Barbera og Nero.

Vin fra Toscana

Længere mod syd finder vi Toscana, en af mange danskeres yndlingsregion i landet.

Der er masser af gode grunde til at tage netop hertil, uanset om man er på udkig efter historiske-, kulturelle- eller kulinariske oplevelser. Som vinregion er Toscana uden tvivl en af de mest karakteristiske vinområder i landet.

For Toscana er særligt kendt for sine rødvine, som fremstilles af en række forskellige druer, herunder Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Merlot. Vinene fra Toscana har en tendens til at være fyldige og komplekse med høj syre og faste tanniner.

De har ofte smag af kirsebær, blommer og krydderier. Toskanske vine lagres typisk på egetræsfade i flere år, før de frigives. De mest kendte toskanske vine omfatter Chianti, Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulciano. Vinene fra Toscana er værdsat for deres unikke smag og aromaer, samt for deres evne til at ældes med ynde.

Vin fra Campania

Endnu længere mod syd i området omkring Napoli ved Amalfikysten finder du det smukke Campania.

Dette område, der ligger omkring Napoli har længe været kendt for sin vin, idet grækerne plantede vinplanter her for over 2.000 år siden. Campania der ligger ved foden af det vulkanske bjerg Vesuv, og jorden er her rig på mineraler og næringsstoffer, der er perfekte til vindyrkning.

Klimaet er også ideelt til vindruedyrkning med varme somre og tempererede vintre. De mest berømte vine fra Campania omfatter den hvide Falerno del Massico og den røde Taurasi, som begge er fremstillet af de lokale druer fra regionen. Udover vin produceres der desuden masser af frisk Limoncello – den verdensberømte italienske citronlikør.

Vin fra Sicilien

Den sidste region vi vil fremhæve – meget passende som rosinen i pølseenden, som med sin placering for enden af det italienske fastland, er det sydligste punkt i landet. Sicilien der for mange er synonym med italienske mafiafilm, har dog mange andre ting at byde på, særligt når det kommer til vin.

For Sicilien er et unikt vinområde af flere grunde. For det første er klimaet her ret varmt, hvilket fører til modne, smagfulde druer. For det andet er jordbunden meget stenet og indeholder en høj andel af ler, hvilket giver vinene en tydelig mineralitet.

For det tredje er Sicilien hjemsted for en række indfødte druesorter, som ikke findes andre steder i Italien. Det drejer sig bl.a. om Nero d'Avola, Catarratto og Grillo. Endelig har Sicilien en lang historie med vinfremstilling, der går helt tilbage til de gamle grækere.

Alle disse faktorer skaber tilsammen vine, der er virkelig karakteristiske og værd at søge efter. På de sicilianske vinkort finder du derfor både velsmagende rødvine og hvidvine af den bedste kvalitet.

Derfor hører Italiensk vin til blandt de bedste i verden

Italien har i mange år været blandt de mest populære vinnationer i verden og omtales ofte, som det bedste land på lige fod med andre mastodonter som Spanien, Frankrig og USA – alt afhængigt af smag selvfølgelig! Men uanset hvad man er til, så kommer man næppe udenom, at Italien hører til helt i toppen, når man det kommer til vin. Og det er ikke så underligt.

For det særlige ved Italien som vinnation er, at det er hjemsted for en lang række forskellige druesorter, hvilket gør, at hver region producerer vine med unikke egenskaber. For eksempel er italienske rødvine typisk fyldige og komplekse med et højt niveau af tanniner og syre.

Deres hvidvine har derimod en tendens til at være lettere og mere forfriskende med subtile blomster- og frugtnoter.

Dette er kun muligt takket være Italiens skønne klima og mangfoldige jordbund. Men derudover spiller det også ind, at italienerne altid har været i hård konkurrence med hinanden på tværs af de mange regioner om at være de bedste inden for alt fra madlavning til vinproduktion og meget andet.

Italiensk vin går hånd i hånd med italiensk mad

Man kan heller ikke tale om italienske vine eller forstå dem uden at se dem i relation til det italienske køkken.

For italienske vine er ofte forbundet med mad, og de er faktisk fremragende ledsagere til et måltid. Og vi ved alle at det italienske køkken er karakteriseret ved sin store alsidighed og fokus på simple men kraftfulde smage. Italienske vine er derfor ligesom det italienske køkken karakteriseret ved store variation fra region til region.

Når du vælger en italiensk vin til at ledsage dit måltid, er det vigtigt at overveje vægten og intensiteten af den ret, du serverer. En let pastaret ville for eksempel være bedst parret med en lettere vin som en Pinot Grigio, mens en solid kødret ville passe godt til en fyldigere rødvin, såsom en Chianti.

Uanset hvad dine personlige præferencer er, er der helt sikkert en italiensk vin, der er perfekt til dig. Så næste gang du leder efter noget særligt at drikke, så glem ikke at prøve italienske vine.

Find de bedste italienske vine hos Philipson Wine

Hos Philipson Wine elsker vi italienske vine! Derfor finder du altid et stort udvalg af alle typer italienske vine. Vi har selv rejst Italien tyndt for at finde og udvælge de bedste vine fra de bedste producenter på markedet.

Så uanset om er på udkig efter en frisk hvidvin til en varm sommerdag, eller en lækker Barolo til dit næste middagsselskab, så finder du det her. Vi har også masser af samlevine, hvis du leder efter den næste vin til din samling. Hvis du er det mindste i tvivl om, hvad du skal vælge, så vær ikke bange for at kontakte os.

Vores medarbejdere har mange års erfaring med at hjælpe med at finde den helt rette vin til både nybegyndere og vinentusiaster.

Søger du rådgivning og vejledning, kan du altid fange os på telefon +45 70 22 68 88 eller ved at benyttes vores kontaktformular.