• Fri fragt hele ugen!
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Rødvin

Rødvin er danskernes absolut foretrukne type af vin.
Hos Philipson Wine har vi et bredt udvalg af rødvin fra kendte vinområder i hele verden.

Danmarks største udvalg af rødvin fra hele verden

Hos Philipson Wine finder du et stort udvalg af rødvin fra hele verden i flere forskellige prisniveauer. Vi har ekspertise med gode rødvine fra verdens mest anerkendte rødvins producenter, og tilsigter at hjælpe vores kunder med vine, der dækker enhver smag og prisniveau. 

Vi har ekspertise med rødvin fra hele verden, bl.a. Frankrig, Italien, Spanien, Argentina, og New Zealand.

Køb din rødvin online til attraktive priser.

Druerne i rødvin

Det kan være svært endegyldigt at udpege en favorit drue, da der findes så uendelig mange forskellige. Samtidigt laver hvert land også deres egen fortolkning af den enkelte drue. Eksempelvis har Pinot Noir fra Bourgogne et andet udtryk end Pinot Noir fra Argentina.

Man kan tale om, at de fleste lande har deres egen nationaldrue. I Italien er Sangiovese og Nebbiolo blandt de mest populære og benyttede druer til Italiens mest elegante vine. Den mest populære drue i Spanien er Tempranillo, og for mange, er denne også indbegrebet af spansk rødvin. 

I Argentina er Malbec druen den mest populære. I Australien er Shiraz den mest udbredte drue, og New Zealand bruger i stor grad Pinot Noir.

Klimaets betydning for rødvin

Det som er afgørende for vinens udtryk, er temperaturen, antallet af solskinstimer og jordbundsforhold, herunder adgang til vand. Nogle klimaer er også bedre egnet til specifikke druer frem for andre. Vigtige geografiske forhold til vinproduktion, har været givet med rund hånd til Frankrig, som leverer utroligt meget god vin.

Meget få lande har nemlig så gode betingelser for druedyrkning. Atlanterhavet og Middelhavet gør hver især deres for at skabe et stabilt og tempereret klima. I jorden findes en stor andel af calcaire (kalksten) - en gunstig faktor, når der skal produceres vin af særlig høj kvalitet. 

Regionerne Bourgogne, Rhône, og Bordeaux er nogle af de steder, som nyder særligt godt af de klimatiske forhold.

Rødvin til maden

Et glas rødvin til maden er næsten altid et hit. Men man skal være opmærksom på, at ikke al rødvin passer til al mad. Derfor skal du være opmærksom på, hvilke smagsindtryk der er i vinen, og hvordan de passer til smagene i maden. 

En tommelfingerregel er, at vinen skal spille sammen med maden. Det vil altså sige, at hvis maden på tallerkenen har masser af intensitet, skal din vin også have det. Eksempelvis vil en god bøf blive rigtig godt akkompagneret af en kraftig rødvin. 

Men hvis du skal have en lettere ret, som eksempelvis fisk, vil en kraftig vin slet ikke passe til retten. Vinen vil i så fald nærmest overdøve fiskens smagsindtryk. I stedet vil en let, og knap så dominerende vin, være et glimrende valg til fisk.

Bredt udvalg af rødvine

Hos Philipson Wine rammer vi bredt med vores udvalg af vine fra blandt andet Italien, hvor Toscanas Brunello, Piemontes Barolo og Amarone er blandt de mest populære rødvine i vores store sortiment.

Det er ikke kun i italiensk vin, at vi formentlig har Danmarks største udvalg af rødvin. Vi er eksempelvis også stærke i nabolandet Frankrig

Vores glødende vinhjerter brænder for især Bourgogne, Bordeaux og Rhone, hvor nogle af verdens bedste vine bliver produceret. Her samarbejder vi med verdens bedste winemaker, Guigal og sammen har udviklet vores egen Cuvee Philipson. 

Find din yndlings vin

Gå på udgik i vores store udvalg, og find den favorit rødvin, som passer til dig. Er du mere til hvidvin, portvinrosévin eller prosecco, kig da endelig i vores brede udvalg og find præcis den vin du kan lide. Her kan du blive klogere på alle vores vine, og inde på de forskellige produktsider, kan du læse om vinens oprindelse, aromaer og hvilken mad de går specielt godt til. 

Hos Philipson Wine er der altid gratis fragt ved køb fra 399,- og 100% tilfredshedsgaranti. Vi glæder os til at sende din ordre afsted. 

Hvis du har brug for hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at ringe på +45 70 22 68 88

 

Mest stillede spørgsmål

Hvornår er rødvin for gammel?

Mange rødvine kan holde sig op til 5 år efter de er kommet på flaske. De fleste konsumvine dør dog drikkes inden for de første par år, da de ikke vil blive bedre med alderen. Når rødvin bliver for gammel vil frugtsmagen og kraften i vinen forsvinder, og den vil så en mere flad og i værste fald eddike-agtig smag. 

Hvor længe kan rødvin holde sig?

Som tommelfingerregel siger man, at rødvin kan holde sig i ca. 3 dage, mens hvidvin i køleskab kan holde sig i ca. 2 dage. Jo ældre vinen er, jo hurtigere vil den blive flad og dårlig. 

Hvor mange genstande er der i en flaske rødvin?

En hel flaske rødvin på 75 cl indeholder omkring 7,5 genstande. 1 glas rødvin på 16 cl indeholder derfor ca. 1,6 genstande. 

Hvor mange kalorier er der i et glas rødvin?

Rødvin er én af de mest kalorieholdige drikke, du kan få. I et glas rødvin er kalorieindholdet lige omkring 100 kcal.