• Vi levererar i hela Sverige | Frakt 149,- | Gratis frakt från 999,- Vi levererar i hela Sverige | Frakt 149,- | Gratis frakt från 999,-
  • 100% nöjd kundgaranti 100% nöjd kundgaranti
Behöver du hjälp? +4570226888

Vitt vin

Hos Philipson Wine finder du et stort udvalg af hvidvin fra hele verden i flere forskellige prisniveauer.
Vi har ekspertise med gode hvidvine fra verdens mest anerkendte hvidvinsproducenter.

Populära erbjudanden just nu...

Hvidvin fra Philipson Wine

Hos Philipson Wine finder du et stort udvalg af hvidvin fra hele verden i flere forskellige prisniveauer. Vi har ekspertise med gode hvidvine fra verdens mest anerkendte hvidvinsproducenter. Vi tilsigter at hjælpe vores kunder med vine, der dækker enhver smag og prisniveau.

Hvis du skal finde de helt rigtige vine til brylluppet, konfirmationen eller andre store fester, bør du læse vores guide: Vin til fest.

Hos Philipson Wine elsker og dyrker vi værdien af sprøde lækre hvidvine fra hele verden, særligt Frankrig, Italien, Spanien, Argentina og New Zealand.

Køb din hvidvin online, til attraktive priser. Vi har alt lige fra frugtrige og blomstrende hvidvine til de mere intense og nuancerede hvidvine.

Se hele vores udvalg af Rosé vine

Druvorna i vitt vin

Produktionen af hvidvin adskiller sig fra rødvin ved, at drueskallerne for det meste fjernes før, at vinen gæres. Gæringen foregår ved lave temperaturer og ofte også på ståltank for at bibeholde mest mulig aroma, frugt, ekspressivitet og friskhed. Det skal dog siges at meget hvidvin, særligt Chardonnay, bliver fadlagret for at give mere rundhed og fylde.

En druesort kan give vidt forskellige udtryk alt efter, hvor den er dyrket. Druerne tager som regel smag efter terroir, mikroklimaet og den fauna, som vokser omkring stokkene. Det betyder, at den samme druetype kan give en mineralsk og frisk vin et sted, og en mere fuldfed og krydret hvidvin et andet. Typisk vil den færdige vin være tør i udtrykket, hvis druerne har vokset i et koldt og køligt klima. Vinen bliver hurtigt fyldigere, hvis den er dyrket i et varmt og solrigt klima.

Se hele vores udvalg af rødvine

Chardonnay

 

Chardonnay er den mest kendte, og nok også mest dyrkede hvidvinsdrue i verden. Druen  er som udgangspunkt en anonym, før producenten får fingrene i den. Den er god til at tilpasse sig og kan afspejle mange forskellige terroir. I Chablis, 130 km. nord for Beaune i Bourgogne, dyrkes Chardonnay på kalk og fossiler i et køligt klima. Vinen bliver stringent, syredrevet og frisk med et mineralsk præg. I det solrige Californien kan druen give gyldne fuldfede vine, med utrolig intensitet i smag, og duft af eksotiske frugter.

Sauvignon Blanc

 

En anden populær hvidvinsdrue er Sauvignon Blanc, der nok mest kendes fra Loire-dalen. Vinen er nærmest udødeliggjort i Sancerre og Pouilly-Fumé af vinnørder. Druen findes også i det meste af Bordeaux, hvor den typisk blandes med andre druer til  vine fra Sauternes. Endvidere dyrkes den med fine resultater i New Zealand og i USA. Den går godt sammen med Sémillon og kan godt tåle fadlagring.

Vin från Chablis

Chablis ligger i den nordlige del af Bourgogne, og er formelt set, en del af Bourgogne. Chablis-brandet er dog så stort, at det betragtes som sit eget selvstændige område, og ikke har behov for at læne sig op af Bourgogne. Vinene laves på 100% Chardonnay, og er kendt for sin store friskhed og mineralitet. Her laves der verdensklasse vine fra La Chablisienne.

Riesling

Riesling-druen trives bedst i kølige klimaer, hvor man finder det mest klassiske udtryk, med den høje syre, ranke og florale stil. I Mosel bliver vinene delikate og underfundige med meget lidt alkohol. I Pfalz bliver de krydrede, rige og fyldige. Vinene i  Alsace bliver tørre, og særligt her kan vinene udvikle et karakteristisk udtryk af petroleum, da jordbunden flere steder består af skiffer. Riesling er den nok mest leveringsdygtige hvidvinsdrue i verden og fadlagres sjældent.

Find den hvidvin der passer dig

Tør, frisk, sprød eller fyldig og cremet. Hvidvin kommer i mange udtryk, med forskellige nuancer og smag. Uanset om du er til frisk og sprød Sauvignon Blanc fra New Zealand, eller fed og fadlagret Chardonnay fra Californien, så kan det være svært at vælge. Vi sidder klar til hjælpe dig med at finde det rigtige vinvalg til dine behov.

Bredt sortiment af andre vine

Hvad end du er mest til hvidvin eller en helt anden type, kan du hos Philipson Wine finde præcis den vin du kan lide.
Vi har alt fra rødvin og portvin til dessertvin og mousserende vin herunder Cava og Prosecco. Gå på opdagelse i vores mange vine fra både Europa, Oceanien samt Syd- og Nordamerika. Find vine fra flere forskellige lande her.
 
Du får altid gratis fragt hvis du køber for min. 699,- og vi tilbyder altid 100% tilfredshedsgaranti. Har du behov for kynding rådgivning og vejledning, er vi altid kun et opkald eller en mail væk. Ring til os på telefon +45 70 22 68 88, eller skriv til os via kontaktformularen.