Behöver du hjälp? +4570226888

Prosecco

Prosecco er mest af alt kendt som en boblende italiensk vin, og er i virkeligheden Italiens svar på Champagne.

Hvad er Prosecco?

Prosecco er mest af alt kendt som en boblende italiensk vin, og er i virkeligheden Italiens svar på Champagne.

Det er en af de vine, som har været med til at bringe de mousserende vine ud til den almindelige forbruger. Proseccoen er nemlig skabt med udgangspunkt i at skabe en efterspørgsel for mousserende vine, men på et prisniveau der er langt under Champagne og Cava. 

Ligesom med Champagne, er det kun vine fra et bestemt område, som må bruge navnet ‘Prosecco’. Den fremstilles nemlig kun i Friuli og Veneto, som også kaldes Prosecco-distriktet. Ordet ‘Prosecco’ kan oversættes til ‘næsten tør’, hvilket også er en glimrende beskrivelse af vinens udtryk. 

Vinen kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel. Dette gør den fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi - særligt fiskeretter og lette forretter.

Hvordan laves Prosecco?

Prosecco laves i regionerne Friuli og Veneto, der også er kendt for deres Amarone rødvine. Områderne er ideelt til fremstilling af mousserende vin, fordi der er stor temeraturveksling mellem dags- og nattetemperaturerne, hvilket giver druerne optimale forhold til modningen. 

Vinen har en alkoholprocent på omkring 10-11%, hvilket er lavere end andre vine. 

Prosecco fremstilles efter det man kalder for “charmat-metoden”. Hvor Cava og Champagne gæres på flaske, så gæres denne ikke på flasker, men i stedet i en tryktank. Efterfølgende tappes den mousserende vin under tryk på flaske, for at bibeholde boblerne.

Hos Philipson Wine er vi stolte af at kunne præsentere nogle af de absolut bedste huse, der laver Prosecco. Prøv blandt andet Cantina Pizzolato fra Franciacorta, La Marca Prosecco Masottina, og Nino Francos topklasse Proseccoer.

Historien om Prosecco - mousserende italiensk vin

Oprindeligt var Prosecco en landsby i det nordøstligste Italien, beliggende lige omkring grænsen til Slovenien. Byen lagde navn til druesorten, der bruges til at lave den mousserende vin. I dag hedder byen Trieste - og druen Glera.

Druerne til Prosecco er kendetegnet ved et højt indhold af syre, og minder i duften om syrlige grønne æbler, pære og har en let bitter smag af mandel.

Find din yndlings Prosecco vin hos Philipson Wine

Gå på udgik i vores store udvalg af prosecco vin, og find en Prosecco varriant (eller flere), som passer til dig. Du kan blive klogere på alle vores vine og på de forskellige produkt-sider, kan du læse om vinens oprindelse, aromaer mm.

Vil du vide mere om prosecco kan du med fordel også læse vores guide.

Hos Philipson Wine er der 100% tilfredshedsgaranti, og vi glæder os til at sende din ordre afsted. Hvis du skal bruge andre typer vin, har vi også et stort udvalg af rødvin, hvidvin, rosévin og meget andet.

Hvis du har brug for hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at ringe på +45 70 22 68 88

Typer af Prosecco

Der findes to typer af Prosecco - Spumante og Frizzante. De varierer både i smagen, og i mængden af bobler. 

  1. Spumante er en mousserende vin, som du kender det fra Champagne, Crémant og Cava, og den har et højt niveau af kuldioxid, som er med til at give de mange bobler. 
  2. Frizzante vil man nok kalde for en ‘semi-sparkling’ vin. Som ‘semi-sparkling’ indikerer, er der ikke helt lige så mange bobler i en Frizzante, som der er i en Spumante.