• Vi levererar i hela Sverige | Frakt 149,- | Gratis frakt från 999,- Vi levererar i hela Sverige | Frakt 149,- | Gratis frakt från 999,-
  • 100% nöjd kundgaranti 100% nöjd kundgaranti
Behöver du hjälp? +4570226888

Champagne

Ja, verdens bedste bobler kommer fra Champagne, og Champagne kan du finde lige her. Har du haft lyst til god Champagne på en hverdag? Men tænkt at Champagne kun er til fest? Du er ikke alene.
Champagne udgør den nordlige grænse for, hvor de tre hoveddruer Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier kan fuldmodnes. Og det marginale klima gør god Champagne så unik og festlig. Køb Champagne her!

Populära erbjudanden just nu...

Hvad er Champagne?

Champagne er en dejlig og let mousserende vin. Champagne forbindes ofte med nytårsaften, bryllupper og andre festlige lejligheder, hvor det er populært at servere, når gæsternes skal forkæles lidt ekstra. Champagne er en mangfoldig vin, der med fordel også kan nydes som den perfekte ledsager til fisk og skaldyr, eller bare som aperitif. Det er kun vin, som bliver produceret i Champagne-diskriktet i Frankrig, som må kaldes for Champagne. 

Druesammensætningen af Champagne kategoriseres med forskellige udtryk på etiketterne, Blanc de Blanc, Blanc de Noir, og Cuvée.

  • Blanc de blanc: Ren Chardonnay Champagne
  • Blanc de Noir: Champagne udelukkende lavet på blå druesorter
  • Cuvée: en blanding, som fek.s. Special Cuvée fra Bollinger

Champagne kommer fra Frankrig

Den eksklusive status som Champagne har skyldes de mange krav, der er til produktion af Champagne.  Alle druer skal eksempelvis dyrkes og høstes udelukkende fra marker med klassificering AOC og op til Grand Cru i Champagne-distriktet i Frankrig, som ligger Nord for Paris. Vinen skal derudover lagre i minimum 15 måneder på flaske, hvor den berømte andengæring finder sted i flasken. 

Der findes mange forskellige typer af Champagne, og det er ikke nemt at vide, hvad man skal vælge, hvis man ikke har kendskab til de forskellige betegnelser som Brut, Sec og Doux. Hvilken Champagne er sød eller halvtør? Bliv klogere på Champagne ved at læse vores spændende blogindlæg om Champagne.

Se hele vores udvalg af vin

Champagne på tilbud 

Vi har samlet de bedste tilbud på Champagne. Udvalget af Champagne på tilbud vil løbende blive skiftet ud, så hvis du elsker god Champagne, er det en god ide at holde øje med denne side. Med over 35 års samarbejde med de vigtigeste vinproducenter kan vi købe Champagne til markedets bedste priser og sælgere videre uden fordyrrende mnellemled.. 

Hvilken Champagne er bedst?

Den bedste Champagne er den, der appellerer bedst til din gane, og passer bedst sammen med det du spiser. Selvom alt Champagne kommer fra det samme område, fås de i mange forskellige stilarter og sødme. Så det er vigtigt at prøve sig frem, og finde den du bedst kan lide.

Hvis du skal finde de helt rigtige bobler til brylluppet, konfirmationen eller andre store fester, bør du læse vores guide: Vin til fest.

Vores dygtige vineksperter guider dig gerne. Du er velkommen til at ringe og få hjælp til at købe en champagne, der passer til din smag og budget.

Philipson Wines store udvalg af Champagne

Hos Philipson Wine finder du et bredt udvalg af Champagne fra verdenskendte producenter. Fx producenter som Salon, der udelukkende producerer Champagne på Chardonnay, og kun laver Champagne i de største årgange. 

Bollinger er den førende producent af Pinot Noir baseret Champagne. Le Mesnil er det førende Champagne kooperativ, der udelukkende laver Grand Cru Champagne. Delamotte, Drappier, der er kendt for sin årgangs Champagne “Grande Sendree”, og Bérèche et Fils.

Magnum Champagner

Vil du gerne imponere dine gæster, så skal du servere en magnum Champagne. For det første bliver de produceret i meget begrænset mængder. Dernæst er forholdet mellem ilt og vin ganske unik ved en magnum Champagne. Der er stort set samme mængde ilt i alle vine, men dobbelt så meget vin i magnum flasker. Det bevirker at en magnum Champagne bliver mere harmonisk med årene som går. Opbevares Magnum Champagner under optimale forhold (fx i et vinkøleskab ved 10-14 grader), har de et utroligt flot lagringspotentiale.

Champagne druer

For at producere en rigtig champagne anvendes tre druesorter; Chardonnay, Pinot Meunier og Pinot Noir, hvor producenterne blander efter sin egen ”opskrift”, og efterfølgende sælges under producentens eget navn/label.

Chardonnay og Pinot Noir er de to druer med det bedste omdømme. Men dog er de fleste Champagner lavet på en blanding af alle tre druesorter, som fek.s. Bollinger Special Cuvee, som er et miks af alle 3 sorter, med stort indhold af Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier. I enkelte tilfælde er de på 100% Pinot Noir eller Chardonnay.

Hvordan produceres Champagne?

Basis Champagnen sammensættes af basis vin fra flere af årgange og druesorter, og når vinen er blandet, skal den forvandles til Champagne. Vinen tappes på kraftige flasker, og efterfølgende tilsættes der gær og sukker, for at starte gæringsprocessen. 

Flaskerne forsegles, og efterfølgende lagres de i kælderen, hvor flaskerne jævnligt roteres for at udvikle sig. Afslutningsvis vil flaskerne ligge med kapslen nedad, for at fjerne de døde gærceller via nedfrysning af flaskehalsen. Ved sidste skridt, inden vinen kan kaldes for Champagne, tilsættes sukker, og flasken forsegles med korkprop og ståltråd.

Der stilles strenge krav til produktion af Champagne

Derudover er der strenge krav for processen, når man skal produceres champagne. Champagne metoden er en lang og kostbar process, og produceres på en basis vin “vin clair”, der danner udgangspunkt for den mousserende vin. Det er vigtigt, at vinen har lav alkoholprocent, da der efterfølgende tilsættes gær, for at det kan blive til Champagne.

Årgangen på Champagnen

Der er forskellige typer af champagne, så når du skal vælge er det vigtigt, at overveje hvilke nuancer den har, og hvordan den er fremstillet. Er Champagnen fx lavet på basis vinen “Vin Clair” kaldes det for Non Vintage, og er “Vin Clair” lavet på en specifik årgang, er det en Vintage Champagne. Det kan du læse mere om her:

Non-vintage champagne

Non-vintage champagne er en af de mest almindelige typer på markedet. Det er en blanding af forskellige basis vine fra forskellige årgange, og druerne lagres i 15 måneder. Derfor koster den også en del mindre end en Vintage Champagne. 

Vintage champagne

Vintage champagne er derimod lavet af druer, som alle er fra samme høstår, og som minimum har lagret i 3 år. Og selvom mange danskere efterhånden drikker champagne, så er Vintage Champagne den mest eftertragtet blandt vinelskere. Det er den fordi, du virkelig kan smage de forskellige nuancer, som en årgang giver. Og som med al anden vin, har årgangen bestemt noget at sige. I de sidste par år har vi bl.a. set, at årgangene 2002 og 2008 er utroligt efterspurgt. Fx. blev 2008 Bollinger Champagne La Grande Année udsolgt langt hurtigere end tidligere.

Mest stillede spørgsmål om Champagne

Hvad koster en flaske champagne?

Hos Philipson Wine kan du finde Champagner i alle prisklasser. Det bør derfor være muligt at finde en flaske champagne i vores udvalg, som kan imødekomme dit budget.

Hvad er forskellen på cava og champagne?

Champagne og Cava har det fællestrækket at de begge er mousserende vine. Champagne er navnet på et område i Frankrig, hvor Cava er et område i Spanien - begge områder laver de bedste bobler. Det samme gælder Prosecco som er et vinområde i Italien.

Hvilken Champagne er god?

Bollinger Champagne Special Cuvée er et fremragende valg til champagneglasset, i stort set alle situationer, og passer perfekt til samtlige retter.
Bollinger Special Cuvée er lavet på druerne:

  1. Pinot Noir 60%
  2. Chardonnay 25%
  3. Pinot Meunier 15%

Hvad er rigtig Champagne?

Champagne er mousserende vin fra regionen Champagne i Frankrig. Se vores flotte udvalg af lækre bobler her!
Mousserende vine produceres også i andre lande, men så hedder det ikke "Champagne". I Champagne må der kun benyttes tre druer: Pinot Noir, Pinot Meunier eller Chardonnay.

Hvad koster en god champagne?

Det behøver ikke koste en bondegård at nyde en god flaske champagne. Vores udvalg spænder bredt, og du kan finde velsmagende Champagne til et par hundrede kroner. Vil du derimod udforske markedet, har vi selvfølgelig også et udvalg, der er dyrere, mere eksklusivt og i begrænset mængder. 

Hvad er ægte champagne?

Ægte champagne består af druer udelukkende dyrket og høstet fra marker i Champagne-distriktet i Frankrig. Samtidigt laves ægte champagne gennem den særlige og meget berømte 2-gæring, som foregår på flaske. 

Hvor mange glas er der i en flaske champagne?

Som hovedregel er der 7 glas i en flaske champagne, cava og mousserende vin. Som udgangspunkt skal man regne med at servere 1-2 glas pr. gæst, da champagne oftest serveres som en aperitif.