• Gratis fragt!
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Zorzal Wines

Zorzal er et boutique winery skabt af rebelske ildsjæle. 5 år efter grundlæggelsen fik Zorzal titlen som "Winery of the Year" af Wine & Spirits Magazine og kåret som ’Essential Uco Valley Wine’ af Decanter.

Kort om Zorzal Wines

Zorzal er et boutique winery skabt af rebelske hippie ildsjæle og ledet af Michelinibrødrene. Filosofien er klar, det handler om at gå imod strømmen og eksperimentere for at kunne lave banebrydende vin. Zorzal producerer vin efter bæredygtige principper, og allerede fem år gården blev grundlagt, fik Zorzal titlen som ”Winery of the Year” af Wine & Spirits Magazine.

Zorzal Wines
Zorzal Wines

Vinhusets historie

Rebelske ildsjæle skaber argentinsk boutique winery i 1400 m. højde Zorzal er en boutique vingård grundlagt i 2007 af Michelini brødrene Gerardo, Matias og Juan Pablo. De tre ildsjæles filosofi er, at man skal turde gå mod strømmen og eksperimentere for at lave banebrydende vine. Allerede med deres første årgang 2008, vandt de stor respekt. Uco Valley - Argentinas ultimative 'Grand Cru' terroir Uco Valley er i dag fødested for Argentinas allerbedste vine. Kronjuvelen i dalen er Gualtallary området - Grand Cru terroir! Det er her på fattige jorde at Zorzals vingård og vinmarker ligger i 1350-1450 meters højde, hvilket gør den til en af de højest beliggende vingårde i Mendoza. I denne højde er sollyset meget klart og intenst, mens især nætterne er kølige, hvilket giver druerne en længere modningsperiode. Druerne udvikler derfor både en tykkere skal, en mere aromatisk kompleksitet og en flot modenhed uden samtidig at miste syre. Selv om vinmarkerne generelt har det højeste indhold af kalk i hele Uco Valley, så har Gualtallary også en fascinerende diversitet af jordbundstyper, som kan varierer fra en række vinstokke til den næste i samme mark, hvilket bidrager til kompleksiteten og mineraliteten i vinene. Minimal intervention i mark og kælder Brødrene tror på at jo mindre de piller ved vinmarkens naturlige økosystem og vinens gæring, jo mere spændende, unikke, rene og vibrerende vine får man. Sagt med andre ord, vine som tydeligt afspejler Gualtallarys terroir. Druerne høstes i hånden og gæres med deres egen naturlige vildgær. Der anvendes kun en smule ældre fade, som ikke maskerer den rene frugt og ellers foretrækkes gæring og lagring på cement som ikke frigiver noget til vinene.
+ læs mere

Unikke terroir vine

Zorzal laver tre serier: "Terroir Unico", som udtrykker Gualtallarys unikke karakter og vinificeres i cementtanke, "Gran Terroir" på druer fra de bedste vinmarker med højt kalkstens indhold, lagret på egetræsfade, og til sidst en serie banebrydende og eksperimenterende vine bl.a. "Eggo" på druer fra de mest kalkholdige parceller som gæres og lagres på store betonæg, som Michelini-brødrene er pionerer for og selv har designet. På disse betonæg bevæger vinen sig konstant, hvilket giver vinen en unik tekstur og renhed. Disse ekspressive, aromatisk komplekse vine med intens mineralitet, ren frugt og stor friskhed er blandt Argentinas mest elegante vine. Winery of the year & Parker-favorit Allerede 5 år efter Zorzal blev grundlagt, fik de den prestigefyldte titel som Winery of the Year af Wine & Spirits Magazine - normalt helt uhørt for så ung en vingård. Men kvaliteten taler for sig selv og endda til yderst fornuftige priser, så Zorzal har lige siden start høstet stor anerkendelse fra nogle af verdens mest berømte vinanmeldere ikke mindst Robert Parker.
+ læs mere
Zorzal Wines