• Gratis fragt fra 399 ,-
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Winzerkeller Neckenmarkt

Neckenmarkt er en kvalitetsproducent fra Burgenland bestående af 100 vinbønder med ca. 280 hektar vinmarker i alt. Vinene er charmerende med god balance og elegance.

Kort om Winzerkeller Neckenmarkt

Kooperativet Neckenmarkt ligger i det maleriske Burgenland på grænsen til Ungarn og blev grundlagt i 1968 og har omkring 100 medlemmer, som dyrker 280 hektar vinmarker, som man selv vinficerer og sælger. I starten var fokus på mængde, men det har ændret sig radikalt de sidste 10 år med lave høstudbytter og fokus på kvalitet.

Winzerkeller Neckenmarkt
Winzerkeller Neckenmarkt

Vinhusets historie

Området Neckenmarkt ligger i Burgenland i det østlige Østrig grænsende op til Ungarn. Området har en omfattende historie og haft sine udfordringer igennem tiden. Områdets grænse placering har medført mange krige mellem Østrigske fyrster og Ungarske konger og området har skiftet herredømme utallige gange. Vin-mæssigt er området kendt for druen Blaufränkish. Neckenmarkt siges at være oprindelsen til denne drue, der har været plantet siden slutningen af vinlusens hærgen i 1800 tallet. Blaufränkisch dækker syv procent af vin-arealet i Østrig. Arealet er vokset 22 procent frem fra 1999 til 2009. Blaufränkisch modner sent, og i frugten har vinen skovbær og kirsebær. Den har ofte intens frugt som ung, og gode eksemplarer bliver silkebløde med alderen. Omfattende kooperativ. Kooperativet Neckenmarkt er fra 1968. Kooperativet styres i dag af Præsident Franz Heincz. Kooperativet har omkring 100 "officielle" medlemmer, og de forvalter ca. 280 hektar vinmarker. Høsten leveres udelukkende til kooperativet. I starten var fokusset på mængde men med tiden er høstudbyttet blevet lavere og fokuset er på højere kvalitet. På mere end 60% af vinmarkerne dyrkes Blaufränkisch som er langt den vigtigste druesort. De sidste 40% er primært plantet med druen Zweigelt. Vinene er charmerende med god balance, og elegance.
+ læs mere

Unikt Mikroklima

Neckenmarkt er placeret godt afskærmet fra ugunstige vejrforhold med de tre bjergkæder, Rosalia, Oldenburger og Landseer. Klimaet er stabilt og med over 300 solskinsdage om året så giver det optimale muligheder for optimalt modne druer. Området er smukt og den sydlige beliggenhed og indflydelsen fra Neusiedler søen er karakteristisk for dette mikroklima. Jordbunden er leret hvilket er karakteristisk for Neckenmarkt. Dette er de ideelle betingelser for druen Blaufränkisch, som kan udvikle sig med sin egen store fylde, indre harmoni og elegance.
+ læs mere
Winzerkeller Neckenmarkt