• Gratis fragt!
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Weinguter Wegeler

Weingut Wegeler er flere gange blevet kåret som ’Winery of the Year’, da de tilhører den absolutte top med deres 100P-mark ”Bernkasteler Doctor”.

Kort om Weinguter Wegeler

Tyske Weingut Wegeler laver fantastiske Rieslingvine i Mosel og Rheingau. Wegeler ejer en tredjedel den ikoniske 100P-mark ”Bernkasteler Doctor” – som anses for at være den mest eksklusive mark i Mosel-området. Det var fra denne mark at Robert Parker tildelte en Trockenbeerenauslese de magiske 100P. Familieejede Wegeler tilhører den absolutte elite i Tyskland, som gennemtiderne har modtaget utallige høje ratings fra internationale vinskribenter.

Weinguter Wegeler
Weinguter Wegeler

Vinhusets historie

Weingut Wegeler er toppen af Mosel og Rheingau. Wegeler råder over unikke mark besiddelser i både Mosel og Rheingau. Vingården i Mosel stammer fra 1903, da Julius Wegeler købte en stor del af den berømte Bernkasteler Doctor vinmark, en af Tysklands ikon vinmarker. I Rheingau råder Wegeler over ikke færre end 16 Erstes Gewächses (Grand Cru) marker. Beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed som man siger - de mange topmarker medvirker til at Wegeler er så heldig at være fantastisk godt anmeldt. Vingården blev allerede dengang lavet i 3 niveauer, det man i dag kalder winemaking by gravity, dvs. at man benytter tyngdekraften til så vidt muligt at transportere druerne frem til vinen skal på flaske uden f.eks. at pumpe. Wegeler var således pioner for et princip som de fleste top-vingårde anvender i dag. Bernkasteler Doctor, en af tysklands mest berømte vinmarker og et skatkammer Denne legendariske mark ligger 200 m over landsbyen Bernkastel. Navnet skyldes ærkebisp Boemund, som betragtede vinen som helbredende, med andre ord så var vinen hans "doktor". I dag betragtes vinmarken som en af Tysklands bedste, Wegeler ejer en tredjedel, 1,12 hektar af den 3,26 hektar store mark, som ligger på Sydvendte skråninger med en hældning på op til 65%. Vinstokkenes gennemsnitsalder er over 80 år og vinene har langt lagringspotentiale. Wegeler råder endvider over en perlerække af andre berømte Moselmarker: Bernkasteler Badstube, Bernkasteler Graben, Graacher Himmelreich og Wehlener Sonnenuhr. Under den berømte Doctormark, i Mosel, ligger Wegelers legendariske skatkammer med historiske Rieslinger op til 80 år gamle og stadig friske, hvilket understreger vinens ekstreme holdbarhed.
+ læs mere

Grand Cru marker i Rheingau

I Rheingau råder Wegeler over ikke færre end 16 Erstes Gewächses (Grand Cru) marker. Vingården er beliggende i Oestrich. Da klimaet er en stor udfordring i Rheingau, giver det en enestående mulighed for kun at benytte de bedste druer fra de bedste marker hvert år til topvinen. Idéen til denne vin er inspireret af de store Château'er i Bordeaux, der også bruger de bedste druer fra flere forskellige marker. Wegeler producerer også Single Vineyard vine i Rheingau, såsom Rüdesheimer Berg Schlossberg og Roseneck. Tørre og søde vine Historisk set har de fleste hvidvine i Tyskland, selv dem der er benævnt Trocken, været lidt mindre tørre end f.eks. franske tørre hvidvine. Det er dog ved at ændre sig i takt med at ren, tør Riesling vinder større og større popularitet verden over, og Wegelers Trocken-vine, er nemlig rene, tørre og mineralske. Samtidig laver man nogle af Tysklands bedste søde vine, hvor flere er rene samlerobjekter.
+ læs mere
Weinguter Wegeler