• Gratis fragt fra 399 ,-
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Val Di Suga

Val di Suga er topproducent fra Montalcino, der er kendt for at producerer Brunello i særklasse. Gården er ejet af den ikoniske vinfamilie, Angelini.

Kort om Val Di Suga

Val di Suga producerer Brunello i topkvalitet fra Toscana. Siden 1969 har Val di Suga produceret vin i det Nordlige Montalcino, hvorfra vingården ligger. Val di Suga er en stor producent, der besidder intet mindre end tre single vineyards med unikt terroir. Siden 1994 har Familien Angelini, en af Italiens mest berømte vinfamilier, været ejerne af vingården. Val di Suga tilhører superligaen af Brunelloproducenter.

Val Di Suga
Val Di Suga

Vinhusets historie

Historien om Val di Suga begyndte i 1969, da et selskab ejet af Aldo Moro købte landbrugsjord nord for Montalcino og byggede en produktions- og salgsenhed. Dette land, der blev brugt til fremstilling af foder på det tidspunkt, blev gradvist omdannet til vinmarker og gennemgik flere ejendomsændringer. I 1982 begyndte Val di Suga at producere vin og den første årgang, der blev solgt, var ”Val di Suga Brunello Riserva 1977”. Lige fra starten sås en hurtig vækst i vinproduktion og vinfremstilling. En af vingårdens styrker og unikke karakter, som har været meget afgørende igennem årene, skyldes de tre unikke områder hvor vinene dyrkes. De tre områder i Val di Suga Byen Montalcinos terroir tilbyder meget forskellige funktioner, og det giver Val di Suga chancen for at fremstille vine med stor dybde, hvor vinene samtidig beholder originale karakter. De tre forskellige terroir, giver druen sangiovese forskellige og unikke træk. Val di Suga dækker i alt 120 hektar, og 55 hektar heraf er alle plantet med Sangiovese Grosso.
+ læs mere

Tre områder, tre fortolkninger af Sangiovese

Vigna del Lago terroir Vigna del Lago er en del af Val di Suga vingården. Her er der i alt 23 hektar, hvor 5 hektar ligger op til en lille sø. Vingården ligger i nordvest i en højde af 280 meter over havets overflade. Landet skråner lidt, og jorden består hovedsageligt af ler, hvilket tilsammen giver fremragende betingelser for dyrkning af vinstokke. Nærområdet til søen har en positiv påvirkning på det omgivende mikroklima. Dette gør det muligt at finde afbalancerede og harmoniske træk i aromaen og strukturen af ​​denne Brunello, der perfekt balancer krop og elegance. Fra dette område fremstilles elegante Brunello vin, med en lys farve, med noter af citrus, appelsin og krydderi. Vigna Spuntali terroir Vigna Spuntali er en vinmark på 15 hektar nær Sant'Angelo i Colle, 300 m over havet, mod sydvest. Jorden har en medium fast struktur og består af kalk og ler. Klimaet påvirkes meget af havet, som er lidt over 30 km væk. Det er et varmt klima med hyppig ventilation, hvilket afspejler et typisk middelhavs-udseende. Brunello fra denne vingård er robust, struktureret og har et højt alkoholindhold med søde tanniner, der spænder fra kandiseret frugt til krydderier, tobak og chokolade. Poggio al Granchio terroir Poggio al Granchio er en sydøstvendt vingård bestående af 18 hektar tæt på Saint Anthimos kloster i en højde af 320 til 380 m over havets overflade. Jorden rig på mineraler fra kalksten, sandstensklipper og ler. Denne jordtype er velkendt i Toscana for at blive kaldt “Galestro” og er en af ​​de bedste jordarter til dyrkning af Sangiovese. Klimaet i området er generelt varmere, mindre blæsende og med en lav nedbør. Vinene er typisk frugtagtige på næsen med højere syreniveau og en umiskendelig rigdom af smag og mineralsk karakter på ganen.
+ læs mere
Val Di Suga