• Gratis fragt!
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Tikves

Tikves er sydøsteuropas mest vindende vinproducent, og den første producent i Makedonien til at vinde ’Platinum’ til Decanters World Wine Awards.

Kort om Tikves

Tikves er sydøsteuropas mest prisvindende vinproducent. Beliggende i Makedonien, er Tikves en sand pioner, der har produceret vin siden 1885. Tikves var den første producent i Makedonien til at vinde ’Platinum’ til Decanters World Wine Awards, og har siden vundet stor international anerkendelse af bla. Robert Parker (94P). Tikves går ikke på kompromis med kvalitet og har Philippe Cambie (Winemaker of the Year 2010) tilknyttet produktionen.

Tikves
Tikves

Vinhusets historie

Vingården Tikves tager navn efter vinområdet Tikves, som er beliggende små 100 km uden for hovedstaden Skopje i Makedonien. Historien om Tikves starter i 1885 og det gør dermed vingården til en af de ældste i syd-øst Europa. Siden 2003 er der dog sket den største udvikling i vingårdens historie. Tikves blev nemlig opkøbt af en investeringsgruppe og hele 30 mio euro blev investeret i teknologi og udvikling.
+ læs mere

Verdens bedste vinkonsulent

Samtidig med opkøbet hyrede man også den verdensberømte Phillipe Cambie som konsulent til vingården; han er bl.a. konsulterende winemaker hos Château Vaudieu, Domaine Saint Prefert og Domaine des Bosquets. I 2010 udnævnte Robert Parker Phillipe Cambie som verdens bedste vinkonsulent. Det har i høj grad også givet bonus at hyre Phillips Cambie, da Tikves er blevet belønnet med 90P eller mere hos Robert Parker hele 11 gange i skrivende stund.
+ læs mere
Tikves