Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Rall Wines

Rall Wines er indbegrebet af Sydafrikansk 1. Cru - med flere flotte priser i bagagen rangerer Rall Wines blandt Sydafrikans vinelite.

Kort om Rall Wines

Rall Wines blev grundlagt i 2008 af den unge komet, Donovan Rall. Fuld af indtryk efter 2 års rundrejse i Middelhavslandene og Rhônedalen, slog han sig ned blandt gamle vinstokke i Swaartland. Hans vine skulle vise sig at være et hit blandt vinanmelderene, og Tim Atkin var den første til at tildele ham en 1. Cru klassifikation. Rall Wines vandt "Editors Award 2021" i Platter's og har skabt en ‘1. Cru’ Revolution fra Swartland med op til 98P.

Rall Wines
Rall Wines

Vinhusets historie

Unge Donovan Rall grundlagde sin boutique vingård i 2008 efter 2 års rundrejse og arbejde i alverdens vindistrikter. Stærkest stod indtrykket fra Middelhavslandene og især Rhônedalen og Sydfrankrig. Med en kandidatgrad i ønologi fra universitetet i Stellenbosch var baggrunden i orden og David begyndte at udse sig parceller med gamle vinstokke i det dengang lidt upåagtede Swaartland. Ideen var at vinificere hver parcel separat inden blendet, for at gøre dette optimalt. Fokus på få vine med høj kvalitet. Lige fra starten havde Donovan Rall den ambition kun at lave én rødvin og én hvidvin fra vingården, men til gengæld af høj og upåklagelig kvalitet. I 2008 lavede Donovan sine første 10 fade rødvin, som strøg helt til tops, og fik tildelt de eftertragtede 5-Stjerner i Platter’s vinguide. Derudover laver Donovan nogle få tønder af meget specielle vine, dog ikke systematisk år efter år, men kun når kvaliteten er tilstede.
+ læs mere

Swaartlands mineralske terroir

Swaartland viser sig mere og mere som et Eldorado for winemakers med forstand på terroir. Skifer, granit og jern giver vine med karakter, struktur og holdbarhed langt fra de polerede internationale mainstream vine, som ellers i nogen grad har skabt Sydafrikas succes på eksportmarkederne. Donovan udvælger sine vinmarker efter terroir og vinstokkenes alder. På nuværende tidspunkt råder Donovan over 10 forskellige vinmarker i Swaartland, hvor skifer dominerer i terroiret for rødvinene og granit rester i hvidvins terroiret. Alle druer er naturligvis håndhøstes, der tilsættes ikke gær og markerne gødes ikke.
+ læs mere
Rall Wines