• Gratis fragt fra 399 ,-
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Nyetimber

Nyetimber måler sig allerede med flere af de bedste champagner - og blev i 2018 Sparkling Winemaker of the Year - første hus udenfor Champagne.

Kort om Nyetimber

Nyetimbers ambition er at producere de bedste mousserende vine i England. Nyetimber måler sig allerede med flere af de bedste champagner fra Frankrig. I en blindsmagning med 52 mousserende vine vandt Nyetimber foran Bollinger, Roederer og andre champagne-ikoner. Vingården ligger i Sussex, og kan føre sin historie tilbage til år 1086. Nyetimber er sidenhen blevet fast inventar på Buckingham Palace og Downing Street.

Nyetimber
Nyetimber

Vinhusets historie

Nyetimber er engelsk sparkling wine i verdensklasse! Vinhusets ambitionen er at producere den bedste sparkling wine i England, endda producere en vin som er på niveau med de bedste champagner fra Frankrig. Nyetimber er blevet serveret mange gange på Buckingham Palace af den kongelige familie, i Downing Street af Premierministeren og ved mange officielle events som f.eks. G20 topmødet i 2009 og OL i 2012. Vingården, der er beliggende i det maleriske Sussex, kan føre sin historie helt tilbage til år 1086. De første vinmarker blev plantet i 1988, og i dag råder Nyetimber over 152 hektar vinmarker i Sussex og West Hampshire. Druerne er de klassiske champagnedruer Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay.
+ læs mere

Naturlig winemaking og strenge kvalitetskrav

Første vin så dagens lys i 1992 og var en Blanc de Blancs. Den skabte furore ved en blindsmagning i London, da flere vineksperter mente det var en champagne. Vinmarkerne og hele produktionen kalder Nyetimber selv "natural winemaking", dvs. at man som udgangspunkt er så økologisk som muligt og kun griber ind hvis det er nødvendigt. Kvalitetskravene er ekstremt høje, og hvis vinen ikke lever op til kriterierne for en kvalitetsvin vælger Nyetimber ikke at sælge årgangen. Dette er forklaringen på, at Nyetimber ikke havde en sparkling wine år 2012.
+ læs mere
Nyetimber
Nyetimber

Bæredygtighed

Nyetimbers vingård producerer vin efter princeippet om at foretage så minimale interventioner, på marken og i produktionen, som overhovedet muligt. Nyetimber arbejder hen imod at blive optaget som medlem af “Linking Environment and Farming”.