• Gratis fragt fra 399 ,-
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Montevetrano

Montevetrano blev døbt ”Syditaliens Sassicaia”, da vinskribenterne smagte deres vine – selveste James Suckling giver gården topkarakter med hele 98P.

Kort om Montevetrano

Da Silvia Imperato begyndte at lave vin i 1985 havde hun hverken ambitioner eller fantasi til at forestille sig, at hendes vin senere skulle blive døbt ”Syditaliens Sassicaia”. På et splitsekund blev kultvinen fra Montevetrano sat på verdenskortet, da vinskribenterne fik øjnene op for deres høje kvalitet - og begrænsede mængder. I dag regnes Montevetrano for en af Italiens bedste vine - bla. James Suckling uddeler topkarakter til gården (98P).

Montevetrano
Montevetrano

Vinhusets historie

Montevetrano er en lille juvel fra Campanien i det sydlige Italien. I dag er Montevetrano kendt som en af Italiens ikon vine. Den berømte winemaker Riccardo Cottarella har siden starten været manden i kælderen og det mærkes, når man smager Montevetranos vine. Det startede som et hobbyprojekt I 1985 besluttede Silvia Imparato sammen med fire venner at lave en egen vin. Projektet var mest ment som en sjov adspredelse, og Silvia, som arbejdede som fotograf, havde ikke planer om at blive vinbonde på fuld tid. Den eneste i femkløveret som virkelig tog opgaven alvorligt var ønologen Riccardo Cotarella, som i dag en af verdens mest feterede vinguruer. Selv ikke Renzo Cotarella (Riccardos bror og i dag topønolog i Antinori) og Luca Maroni (i dag Italiens svar på Robert Parker) så vingården som andet end sjov adspredelse. Det bedste fra Campania-provinsen og det bedste fra Bordeaux På et jordlod i Syditaliens hede Campania-provins blev druesorterne Aglianico, Cabernet Sauvignon og Merlot plantet, så man kunne kombinere det bedste fra Campania-provinsen med det bedste fra Bordeaux. Herfra høstede man et ekstremt lavt udbytte, svarende til kun godt et glas pr vinstok. I 1991 blev de første flasker Montevetrano fremstillet, og kvaliteten var ikke blot god men chokerende høj. De fem venner måtte overraskede sande, at de nok blev nødt til at tage deres hyggeprojekt lidt mere alvorligt.
+ læs mere

Syditaliens bedste vin

I dag er Silvia Imparato den eneste bestyrer af Montevetrano. Af de øvrige fire fungerer Riccardo Cotarella som konsulterende ønolog for vingården, mens de andre er spredt for alle vinde. Vinen fra Montevetrano har ikke blot fastholdt det tårnhøje kvalitetsniveau, men den er vitterligt blevet bedre for hver årgang. Produktionen er stadigvæk uhyre begrænset. De fleste vinkritikere regner Montevetrano for Syditaliens bedste vin.
+ læs mere
Montevetrano