• Gratis fragt!
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Melville

Melville & SAMsARA er to af de mest respekterede vingårde i Californien, som begge hyldes af de internationale vinskribenter med top-karakterer.

Kort om Melville

Melville & SAMsARA er historien om to vingårde, der begge har sprængt rammerne for hvad der kan forventes af californiske vine. Familien Melville laver vine af højeste kvalitet, der får topkarakterer af de førende vinskribenter – bla. Robert Parker med 99P. Sønnike, Chad Melville har sideløbende med sin daglige gang hos familiegården, startet sit eget prisbelønnede boutique winery, SAMsARA. Begge vingårde anses i dag som amerikanske vinikoner.

Melville
Melville

Vinhusets historie

Familien Melville var jordejere i Sonoma Countys Knights Valley, hvor de dyrkede og solgte druer der var højt efterspurgte af de bedste winemakers i området. Ron Melville havde et dybt ønske om at dyrke koldklima Pinot Noir, Chardonnay og Syrah, så derfor flyttede han Melville Vineyards til Santa Rita Hills. Her har de siden 1996 lavet egen vin og solgt druer til andre. De er med egne ord først og fremmest ”wine growers” ikke “winemakers”. Melvilles 49 hektar vinmarker er placeret i hjertet af Santa Rita Hills appellationen i Santa Barbara County blandt de smukke bakker i den vestlige del af Santa Ynez Valley. Jorden er for det meste klit sand med ler og skifer. Markerne er hovedsageligt sydvendte, med en høj beplantningstæthed på 4.500 stokke pr. hektar. Domænet har i øjeblikket hele 16 kloner af Pinot Noir, 9 kloner af Syrah og 6 kloner af Chardonnay - alle på en bred vifte af lavtydende grundstammer. Alle parceller gæres hver for sig og isoleres gennem hele vinificeringen indtil vinen skal på flaske. Dette giver det bedste grundlag for at følge udviklingen af de enkelte blokke og derefter kunne optimere arbejdet i marken mod målet om at opnå de mindst manipulerede og mest stedspecifikke vine som muligt.
+ læs mere

Genial winemaker i kælderen

Vinificeringen foretages af ingen ringere end berømte winemaker Greg Brewer fra The Brewer-Clifton winery. Det er et unikt partnerskab der satser på rene, elegante, cool climate terroir vine, der gæres med vildgær, og ikke manipuleres af for meget fad som nogle amerikanske vine gør. Vinene aftappes desuden uden filtrering. Ron og hans søn Chad Melville har fastholdt Melville som en af de mest respekterede vingårde i Californien. SAMsARA – ét af Californiens hotteste boutique wineries Sønnen Chad Melville har også sit eget boutique winery projekt SAMsARA sammen med konen Mary. Deres fokus er single vineyard Pinot Noir og Syrah samt en lille smule Grenache. Vinene er lavet på særligt udvalgte mikro parceller fra de bedste marker i området, som de selv passer og høster. De fokuserer på at dyrke de bedst mulige druer, der derefter giver mulighed for en fremstillingsproces, der kun har behov for minimal manipulering. Målsætning er at udtrykke de enkelte markers terroir med mindst mulig intervention i marken og i kælderen. SAMsARA vinene er om muligt endnu mere elegante og europæiske i deres udtryk.
+ læs mere
Melville