• Fri fragt hele ugen!
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Lapostolle

Lapostolle er en 100P producent, der ejes af Marnier-Lapostolle, og har været kåret som Nr. 1 på Wine Spectators Top 100-liste.

Kort om Lapostolle

Lapostolle er en 100P producent, der ejes af Marnier-Lapostolle familien ejer den berømte likør, Grand Marnier. Siden 1994 har Lapostolle haft en kompromisløs tilgang til kvalitet og et stramt fokus på økologi. Vingården ønsker at skabe vine i verdensklasse ved at kombinere fransk ekspertise med det unikke klima i Chile. Lapostolle står bag topvinen Clos Apalta, der har været kåret som Nr. 1 på Wine Spectators Top 100-liste i 2008.

Lapostolle
Lapostolle

Lapostolles historie

Lapostolle ejes af Marnier-Lapostolle familien, som har været involveret i vinproduktion i flere generationer med udgangspunkt i Loire dalen i Frankrig. Lapostolle har altid haft en kompromisløse tilgang til kvalitet, og de har derfor indtaget en ledende position i Chiles voksende vinindustri på grund af en meget fremsynet og innovativ tilgang. Det hele startede med at Alexandra Marnier-Lapostolle og hendes mand Cyril de Bournet blev bjergtaget af den berømte Apalta mark i Colchagua Valley. Apalta marken har produceret flere druer til topvine.
+ læs mere

Chiles store potentiale og verdensberømt fransk winemaker

Hos Lapostolle er visionen lige så simpel som den er ambitiøs; at skabe vine i verdensklasse ved at udnytte fransk ekspertise og det unikke klima i Chile. Lige fra begyndelsen har man haft den verdensberømte franske winemaker, Michel Rolland, tilknyttet som konsulent. Lapostolle har været blandt de fremmeste pionerer når det gælder udvikling af vinmarker i Chiles forskellige underområder og dermed lokalisere i hvilket terroir de enkelte druer giver de bedste resultater.
+ læs mere
Lapostolle
Lapostolle

Bæredygtighed

Apalta vinmarken tæt på vingården dyrkes økologisk og biodynamisk, men vinene certificeres ikke. Selve høsten foretages om natten i alle vinmarker, hvorved man får friskere, frugtigere og sprødere druer. De høstede druer fragtes i kølebiler til vingården, og sikre at druerne bevarer temperaturen fra høsttidspunktet. Selve vinifikationen foregår så naturligt som muligt. Eksempelvis anvendes udelukkende naturgær i rødvinene, og vinene modtager kun en nænsom filtrering. Chiles første CO2 neutrale vingård Udover at have en økologisk og biodynamisk produktion så vælger Lapostolle altid de miljørigtige løsninger. Trækasser, papir til etiketter og korkpropper kommer udelukkende fra bæredygtige skove. Flaskerne er lavet af 60-70 % genbrugsglas, og Casa serien fra årgang 2009 er tappet på flasker der er 15% lettere end tidligere. Lapostolle er certificeret som CarbonNeutral iflg. “The Carbon Neutral Protocol”. Det vil sige at CO2 udledningen fra opbevaring og forsendelse af vin fra vingården til markedet er blevet målt og balanceret til netto nul gennem højkvalitets energibesparende projekter. Lapostolles vinmarker udgør 9,3% af alle økologisk dyrkede marker i Chile, og udgør 27% af alle biodynamiske vinmarker i verden registeret af Demeter (som er et biodynamisk kvalitetsmærke). Derudover er 3 af Lapostolles vinmarker blandt de 6 største biodynamiske vinmarker i verden.
+ læs mere