• Gratis fragt
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

LAFAGE

Domaine Lafage ligger på nogen af de ældste vinmarker i Frankrig nær Côtes du Roussillon. De har den prisvindende Jean-Marc Lafage bag roret.

Kort om LAFAGE

Domaine Lafage ligger i Côtes du Roussillon, der strækker sig fra Perpignan til Middelhavet. Dette er et af de ældste vinområder i Frankrig, som har været aktivt dyrket siden romertiden. Domainet drives af Jean-Marc Lafage og hustruen Eliane, der formår at udnytte det forskelligartet terrior og mikroklima i sine marker. Dette sikrer en høj kvalitet og diversitet, som placerer dem i en klasse for sig selv ifølge Parker med ratings op til 97P.

LAFAGE
LAFAGE

Domaine Lafages historie

Domaine Lafage ligger billedskønt i den sydligste del af Côtes du Roussillon, mellem Perpignan og Middelhavet. Området er et af de ældste vinområder i Frankrig og har været dyrket siden romertiden. Domainet drives af den meget energiske og dynamiske Jean-Marc og hans kone Eliane, begge winemakers i verdensklasse. Jean-Marc er en eftertragtet winemaker, og derfor laver han også vin i Spanien og Sydamerika. Jean-Marc og Eliane bor på den oprindelige landejendom fra 1800 tallet, mens selve vingården er topmoderne med state-of-the-art faciliteter.
+ læs mere

Forskellige terroirs til forskellige druetyper giver bonus

Jean-Marc er meget bevidst om vingårdens forskellige terroirs, og derfor analyser han jordbundsforholdene for at være istand til at lave nogle af Côtes du Roussillons bedste vine, hvad enten det er hvide, rosé eller røde, samt både tørre og søde vine. Vingården ligger på 3 forskellige terroirs. Terroir de l’Agly Området er opkaldt efter floden Aigly, i den nordlige del af Roussillon. Her er vinmarkerne højtbeliggende og terroiret udgøres af mørk jord som er rig på skiffer. Nordenvinden holder vinmarkerne tørre og holder dem kølige. Her giver druetyperne Grenache Noir, Carignan og Muscat kraftige vine med karakter. Terroir Perpignan-Méditerranée Som navnet antyder, er vinmarkerne her beliggende mellem Perpignan og Middelhavet, og tættest på sidstnævnte. Terroiret består af ler og kalk.Vinmarkerne er meget præget af den berømte nordvestenvind, Tramontane, som er ideel for druerne Grenache Blanc og Grenache Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot samt for Mourvèdre til rosévine. Terroir des Aspres Dette område rummer de højest beliggende vinmarker inden Pyrenæerne, de er nemlig placeret 400 m over havets overflade, og så er de beplantet i terrasser. Klimaet er meget varmt, og forblæst takket været Tramontane-vinden. Her trives Carignan, Grenache og Muscat druerne.
+ læs mere
LAFAGE