• Gratis fragt!
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888
Isole Olena

Isole Olena

Isole e Olena laver kvalitetsvin af en kaliber man ikke troede fandtes i Chianti – selveste Robert Parker hylder vingården med hele 97P.

Kort om Isole Olena

Isole e Olena en af de vingårde, som har bidraget til genfødslen af Chianti Classico-distriktet. Isole e Olena er blevet vinjournalisternes kæledægge, og regnes for at være Chiantis bedste vingård med hele 97P hos Parker. Ejeren, Paolo de Marchi, hyldes som en af Italiens dygtigste vinhåndværkere, og har bevist at gården skal ligge i toppen af Italienske producenter. Hele 13 gange har gården fået tildelt de eftertragtede 3-glas i Gambero Rosso.

Isole Olena
Isole Olena

Vinhusets historie

Vingårdens historie går tilbage til 1200-tallet. Isole e Olena ejes af Paolo de Marchi, der nyder stor respekt som en af de dygtigste "vin håndværkere" i Italien. Alverdens vinameldere er begejstrede og Paolo har også fået de maksimale 3 glas i Gambero Rosso over 10 gange. Isole e Olena er en af de vingårde, som har ydet det største bidrag til den genopblomstring af Chianti Classico-distriktet, som har fundet sted siden 1990’erne. Fortjenesten er først og fremmest ejerens, Paolo De Marchi. Med en progressiv tilgang til vinfremstilling har han opnået kvaliteter, man ikke anede, kunne findes i Chianti vine, og hans supertoscanere på internationale druesorter er exceptionelt velafbalancerede. Adskillige vinkritikere regner Isole e Olena for Chiantis bedste vingård. Paulo og sønnen Luca har også investeret både tid og mange penge i at genrejse Paulos fædrene vingård i Piemonte, Proprietà Sperino.
+ læs mere

Studier i Californien og lavtydende vinstokke

Paolo de Marchi overtog driften af Isole e Olena i 1970’erne, efter at have studeret og arbejdet med vin i Californien. Han analyserede markerne, og fandt frem til at de var beplantet med dårlige Sangiovese-vinstokke, som var alt for produktive og kun kunne give tyndbenet Chianti. Som en af de første i Toscana lod han markerne omplante med bedre, lavtydende vinstokke, og straks blev han i stand til at fremstille langt mere koncentrerede vine. Den dag i dag er der meget få andre vingårde, som kan matche Isole e Olenas druemateriale.
+ læs mere
Isole Olena