• Gratis fragt fra 399 ,-
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Herencia Altés

Núria Altés er datteren i en vinfamilie, og har bygget en helt ny vingård, hvor der bl.a. er installeret et stort kølerum, for at sikre friskhed og elegance i de færdige vine.

Kort om Herencia Altés

Núria Altés er datteren i en vinfamilie, der igennem generationer har dyrket druer omkring landsbyen Batea i Terra Alta. For at sikre friskhed og elegance i de færdige vine, så har Núria bygget en helt ny vingård, der er state-of-the-art - bl.a. er der installeret et stort kølerum, hvor alle druerne opbevares et halvt døgns tid ved 4°C - dette er med til at forhindrer oxidering af druerne. Der bruges desuden udelukkende franske egefade.

Herencia Altés
Herencia Altés

Vinhusets historie

Núria Altés er datteren i en vinfamilie, der igennem generationer har dyrket druer omkring landsbyen Batea i Terra Alta - en lidt hemmelig vinregion, der ligger godt gemt mellem Aragón og Valencia ca. 180 km vest for Barcelona. Núria er meget passioneret for sit område og er en af drivkræfterne bag den kvalitets revolution, man kan se i området i disse år. I området findes mange vinmarker med gamle Garnaxta stokke (Garnacha i andre dele af Spanien og Grenache i Frankrig), bl.a. La Serra og Benufet. La Serra markerne menes at være beplantet i starten af 1900- tallet, mange af stokkene er naturligvis døde, men der er plantet nye imellem de gamle stokke. De gamle stokke giver meget få druer, men Nuria ønsker at bevare dem dels historien og dels den elegante smag, selvom man kunne have et betydeligt højere udbytte ved at udskifte de gamle stokke til nye. Vinstokkene beskæres som bush vine eller Gobelet, som beskæringsmetoden også hedder. Denne metode er særdeles god i det tørre klima og til disse lavtydende stokke. Jordbunden er Pañalsand og ler, dog med en del kalkaflejringer. Vinene får konstant sol, men der blæser heldigvis kolde vinde, så der bevares friskhed i vinene. Derudover så ligger vinmarkerne i 450 m højde over havet, hvilket betyder at temperaturen er noget lavere.
+ læs mere

Nybygget vingård i 2013

For at sikre friskhed og elegance i de færdige vine, så har Núria bygget en helt ny vingård, der er state-of-the-art, bl.a. er der installeret et stort kølerum, hvor alle druerne opbevares et halvt døgns tid ved 4°C, dette er med til at forhindrer oxidering af druerne. Fermenteringen sker (alt efter hvilken vin der skal laves) i ståltank, cementtank eller i store træfade, under stor temperaturkontrol. Der bruges udelukkende franske egefade.
+ læs mere
Herencia Altés
Herencia Altés

Bæredygtighed

Alle Herencia Altes vinmarker er økologisk certificeret, ligeså er mange af vinene også produceret efter økologiske retningslinjer.