• Gratis fragt fra 399 ,-
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888
Domaine Lafage

Domaine Lafage

Domaine Lafage ejer nogle af de ældste vinmarker i Frankrig, nær Côtes du Roussillon. De har den prisvindende Jean-Marc Lafage bag roret.

Kort om Domaine Lafage

Domaine Lafage ligger i Côtes du Roussillon, der strækker sig fra Perpignan til Middelhavet. Dette er et af de ældste vinområder i Frankrig, som har været aktivt dyrket siden romertiden. Domainet drives af Jean-Marc Lafage og hustruen Eliane, der formår at udnytte det forskelligartet terrior og mikroklima i sine marker. Dette sikrer en høj kvalitet og diversitet, som placerer dem i en klasse for sig selv, ifølge Parker, med ratings op til 97P.

Domaine Lafage
Domaine Lafage

Domaine Lafages historie

Domaine Lafage ligger billedskønt i den sydligste del af Côtes du Roussillon, mellem Perpignan og Middelhavet. Domainet drives af den meget energiske og dynamiske Jean-Marc og hans kone Eliane, begge winemakers i verdensklasse. Jean-Marc er en eftertragtet winemaker, som også laver vin i både Spanien og Sydamerika. Jean-Marc og Eliane bor på den oprindelige landejendom fra 1800 tallet, mens selve vingården er topmoderne med state-of-the-art faciliteter. Parret er i dag 7. generation på dette anmelderroste domaine.
+ læs mere

Forskellige terroirs til forskellige druetyper giver bonus

Jean-Marc er meget bevidst om vingårdens forskellige terroirs, og derfor analyser han jordbundsforholdene, for at være istand til at lave nogle af Côtes du Roussillons bedste vine, hvad enten det er hvide, rosé eller røde, samt både tørre og søde vine. Vingården ligger på 3 forskellige terroirs. Terroir de l’Agly, som er opkaldt efter floden Aigly, i den nordlige del af Roussillon. Her er vinmarkerne højtbeliggende og terroiret udgøres af mørk jord som er rig på skiffer. Nordenvinden holder vinmarkerne tørre og holder dem kølige. Her giver druetyperne Grenache Noir, Carignan og Muscat kraftige vine med karakter. Terroir Perpignan-Méditerranée, hvor navnet her antyder, at vinmarkerne er beliggende mellem Perpignan og Middelhavet, og tættest på sidstnævnte. Terroiret består af ler og kalk.Vinmarkerne er meget præget af den berømte nordvestenvind, Tramontane, som er ideel for druerne Grenache Blanc og Grenache Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot samt for Mourvèdre til rosévine. Sidste men ikke mindre, Terroir des Aspres, som rummer de højest beliggende vinmarker i Pyrenæerne. De er placeret 400 meter over havets overflade, og så er de beplantet i terrasser. Klimaet er meget varmt, og forblæst takket været Tramontane-vinden. Her trives Carignan, Grenache og Muscat druerne.
+ læs mere
Domaine Lafage